У Німеччині виключили можливість запуску Північного потоку-2 навіть через брак газу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині виключили можливість запуску Північного потоку-2 навіть через брак газу

У Німеччині виключили можливість запуску Північного потоку-2 навіть через брак газу
Джерело:  online.ua

Речник німецького уряду заявив, що канцлер Німеччини Олаф Шольц виключає зміну курсу щодо газопроводу "Північний потік -2".

Джерело: Tagesschau

У Шольца виключили запуск Північного потоку-2

Речника запитали, чи може змінитися рішення про зупинку процесу сертифікації "Північного потку-2" восени через відсутність необхідних обсягів газу.

Він сказав, що Шольц це виключає.

Нас чекають важкі місяці. Зрозуміло, що ми твердо стоїмо на боці України і підтримуємо санкції, які ми погодили разом з Європейським Союзом і міжнародним співтовариством, - сказав він.

Раніше федеральний міністр економіки Німеччини, віцеканцлер Роберт Габек сказав, що запуск "Північного потоку-2" став би капітуляцією Берліна.

Перед цим очільник МЗС РФ Сергій Лавров сказав, що "Північний потік-2" повністю готовий до того, щоб задовольнити потреби Європи, але він не функціонує через ЄС із політичних причин.

Олаф Шольц (фото — Flickr.com)

Допомога Німеччини Україні

Водночас прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Німеччина сприятиме швидкому отриманню Україною наступних 8 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС.

Раніше повідомлялося, що вони затримують через одну з країн ЄС.

Німеччина сприятиме швидкому отриманню Україною наступних 8 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС і візьме на себе лідерство в цьому процесі. У цьому запевнив Федеральний міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер під час нашої онлайн-розмови, - сказав Шмигаль.

Він додав, що Німеччина надала значну фінансову допомогу нашій державі від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Зокрема, Німеччина підтримує розпочатий Україною процес відтермінування виплати боргів та започаткування нової спеціальної програми з МВФ. Дякуємо за всебічну підтримку та очікуємо на плідну конференцію країн Великої сімки з питань відновлення України, що запланована на жовтень цього року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?