РФ перекидає десантників з Херсонської у Запорізьку область — розвідка Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ перекидає десантників з Херсонської у Запорізьку область — розвідка Британії

РФ перекидає десантників з Херсонської у Запорізьку область — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

Росіяни переміщують свої сили з Херсонської до Запорізької областей. Проте це послабить оборону окупантами лівого берега Херсонщини.

Джерело: Міноборони Британії

Росія передислоковує свої сили з Херсонщини

Росія, ймовірно, передислокувала підрозділи повітряно-десантних військ (ВДВ) з Херсонської області на Оріхівський напрямок у Запорізькій області. 58-ма загальновійськова армія (58 ЗВА) перебуває в районі бойових дій з 4 червня 2023 року.

Розвідка Британії зазначає, що ще 11 липня тодішнього командира 58 ЗВА було звільнено, ймовірно, частково через те, що він наполягав на відведенні частини його сил.

Звіти свідчать про те, що 70-й і 71-й мотострілецькі полки зіткнулися з особливо інтенсивним виснаженням і важкими боями на передовій. Існує реалістична можливість того, що прибуття ВДВ нарешті дозволить частинам цих полків вийти для відпочинку та відновлення.

Однак передислокація, ймовірно, зробить оборону Росії біля лівого берега Дніпра слабшою, де її дедалі більше турбують атаки українських десантних сил.

Аналітики ISW також зазначають, що РФ переміщує сили на заході Запорізької області.

Про це свідчать повідомлення російських "воєнкорів", які 11 серпня заявили, що підрозділи 7-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії (ВДВ) беруть участь у боях під Роботиним, а глава Чечні Рамзан Кадиров 10 серпня заявив, що підрозділи батальйону «Восток Ахмат» зараз також обороняються біля Роботиного.

Читайте також:

  • ЗСУ досягли значного просування на заході Запорізькій області — ISW

  • ЗСУ мають успіхи у просуванні в напрямку Мелітополя — Сили оборони Таврійського напрямку

  • Військові РФ застосували хімічну зброю у Запорізькій області — Тарнавський

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?