ЗСУ досягли значного просування на заході Запорізької області — ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ досягли значного просування на заході Запорізької області — ISW

ЗСУ досягли значного просування на заході Запорізької області — ISW
Джерело:  online.ua

Аналітики Інституту вивчення війни з’ясували, що українські війська досягли північної околиці Роботиного, розташованого за 10 км на південь від Оріхова на заході Запорізької області.

Джерело: ISW

ЗСУ досягли Роботиного у Запорізькій області

Про це свідчать геолокаційні кадри, опубліковані 11 серпня. ISW додає, що постійність і обсяг цих позицій наразі невідомі.

Українські війська тижнями атакували Роботине в рамках операцій, спрямованих на деградацію оборони Росії.

Здатність українських сил просунутися до околиць Роботиного — на захист якого російські війська виклали значні зусилля, час і ресурси — залишається значною, навіть якщо українські досягнення на даний момент обмежені, - зазначили аналітики.

Фото - understandingwar.org

На геолокаційних кадрах, опублікованих 11 серпня, видно, що українські війська також просунулися до населеного пункту Урожайне, розташованого приблизно за 9 кілометрів на південь від Великої Новосілки вздовж кордону Донецько-Запорізької області.

Російські "воєнкори" стверджували, що 10 і 11 серпня українські війська відтіснили російські війська в населений пункт.

Контрнаступ ЗСУ змусив РФ передислокувати сили

Схоже, що РФ переміщує сили на заході Запорізької області. На думку аналітиків, це вказує на те, що українські зусилля там можуть значно погіршити російську оборону.

Російські "воєнкори" 11 серпня заявили, що підрозділи 7-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії (ВДВ) беруть участь у боях під Роботиним, а глава Чечні Рамзан Кадиров 10 серпня заявив, що підрозділи батальйону «Восток Ахмат» зараз також обороняються біля Роботиного.

Аналітики зазначають, що прибуття 7-ї дивізії ВДВ і підрозділів Ахмата до району Роботиного є першою явною появою нових російських формувань і підрозділів у цьому районі.

Кадиров постійно розгортав підрозділи «Ахмата» на критичних ділянках лінії фронту, щоб заслужити прихильність президента Росії Володимира Путіна, а останнім часом підрозділи «Ахмат-спецназу» були зафіксовані в районі Кліщіївки на південь від Бахмута у відповідь на просування України в цьому районі.

Практика Росії проводити передислокації на ключових ділянках фронту, швидше за все, ще більше послабить російські оборонні лінії в сукупності, оскільки як російські, так і українські операції закріплюють російські підрозділи на певних ділянках фронту, - вказують аналітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?