РФ перекинула на аеродром Бердянська 20 гелікоптерів — супутникові знімки
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ перекинула на аеродром Бердянська 20 гелікоптерів — супутникові знімки

РФ перекинула на аеродром Бердянська 20 гелікоптерів — супутникові знімки
Джерело:  online.ua

Російські військові з початком наступу Збройних сил України на Запорізькому напрямку перекинули 20 військових гелікоптерів на аеродром у тимчасово окупованому Бердянську.

Джерело: проект Радіо Свобода "Схеми"

 РФ перекинула на аеродром Бердянська 20 гелікоптерів

Про переміщення гелікоптерів свідчать супутникові знімки Planet Labs за 13 червня.

Загалом на окупованому аеродромі Бердянська зараз перебувають щонайменше 27 гелікоптерів армії РФ. 20 з них з’явились на летовищі нещодавно - це підтверджують супутникові знімки за 31 травня.

За допомогою двох авіаційних експертів, "Схемам" вдалось ідентифікувати моделі гелікоптерів.

Наразі на аеродромі Бердянська перебувають:

  • 5 вертольотів Ка-52;

  • 9 вертольотів Мі-8 або Мі-24;

  • 13 вертольотів Ка-29.

За словами авіаційного експерта Анатоля Храпчинського, більшість гелікоптерів - для підтримки сухопутних сил РФ та підсилення захисту від контрнаступу ЗСУ. Мі-8 можуть використовувати для евакуації, але скоріш їх також використовують для оперативного перекидання військових або оснащення ближче до поля бою.

Судячи з супутникових знімків, аеродром Бердянська нині використовується, як оперативний аеродром для розгортання частин армійської авіації РФ, які базуються в окупованому Криму. Це вкрай необхідно для них, оскільки в умовах віддаленого базування ефективна підтримка сухопутних військ - "робота по заявках" - неможлива, - розповів військовий експерт Михайло Жирохов.

Він додав, що російські гелікоптери, які базуються на летовищі у Бердянську, також можуть використовувати для екстреної евакуації поранених та перекидання військ і спорядження.

Що відомо про наслідки бавовни у штабі окупантів у Бердянську 

За твердженнями росіян, під час ударів українські військові використовували отримані від Великої Британії крилаті ракети Storm Shadow.

Вчора ввечері в окупованому Бердянську чули вибухи, а після цього у місті спалахнула пожежа.

В результаті нічного удару Сили оборони успішно вразили штаб одного з підрозділів окупантів у місті Бердянськ. Втрати противника уточнюються, — зазначають представники Страткому ЗСУ.

При цьому окупанти заявляють, що ЗСУ нібито випустили сім ракет, серед яких чотири британські далекобійні Storm Shadow. Пропаганди пишуть, що "шість ракет перехопила ППО".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?