РФ планує мобілізувати близько 90 тис військовослужбовців
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ планує мобілізувати близько 90 тис військовослужбовців

РФ планує мобілізувати близько 90 тис військовослужбовців
Джерело:  online.ua

Представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький повідомив, що РФ збільшує мобілізаційні резерви й хоче мобілізувати близько 90 тисяч військовослужбовців. 

Джерело: Вадим Скібіцький  в ефірі телемарафону

РФ хоче призвати ще 90 тис військових

При цьому застосовують різні підходи: і так звані добровольчі батальйони, і батальйони резервні, батальйони так званого “Боевого армейского резерва страны” (БАРС), які вони зараз комплектують в кожному військовому окрузі для того, щоб поповнити втрати, наростити свої зусилля, і збільшити чисельність саме того угруповання, яке може бути застосоване проти нашої держави, - сказав він.

Наразі РФ має значні проблеми в комплектуванні збройних сил.

Час спливає, бліцкригу вони не отримали. Чи допоможе мобілізація більшої кількості осіб в РФ? Мабуть, все ж таки ні. Тому що моральний стан військовослужбовців, як ведуть бойові дії, знижується, по-перше. По-друге, на контракт, на добровільний вступ до лав ЗС РФ все менше охочих. Крім того, розпочалася паніка серед населення великих міст, тому що ніхто не хоче просто так іти служити до збройних сил, а тим більше йти на війну, - сказав Скібіцікий.

Нагадаємо, раніше розвідка повідомляла, що Кремль вимушений активізувати мобілізацію в так знаних «центральних областях», після виснаження мобілізаційного потенціалу основних «донорів» війни проти України – Бурятії, Туви, республік Кавказу та інших неблагополучних регіонів.

Основа мобілізаційних заходів – широка рекламна кампанія, яка включає в себе агітацію на основних телеканалах, радіо, в Інтернеті та друкованих ЗМІ.

У ГУР повідомили, що чоловікам призовного віку у Московській області пропонується підписати контракти «добровольців» на строк від 3-х до 12-ти місяців.

Кандидатам обіцяють зарплатню у розмірі до 240 тис руб., яка перераховується на спеціальну банківську картку від військкомату. На час навчання і простою – 30-45 тис руб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?