РФ планує мобілізувати ще 500 тис росіян після зимових свят — ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ планує мобілізувати ще 500 тис росіян після зимових свят — ГУР

РФ планує мобілізувати ще 500 тис росіян після зимових свят — ГУР
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін має намір мобілізувати у січні-лютому ще пів мільйона громадян РФ на додачу до тих 300 тисяч, які були мобілізовані у жовтні 2022 року. Про це попередив заступник очільника Головного управління військової розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Джерело: The Guardian

Путін хоче мобілізувати ще пів мільйона росіян після зимових свят

Згідно з даними ГУР, нових мобілізованих Кремль хоче долучити до російських наступальних операцій навесні та влітку на сході та півдні нашої країни.

Ми розраховуємо, що вони будуть вести наступальні дії в Донецькій і Харківській областях, а також, можливо, в Запорізькій, а оборонятися - в Херсоні і Криму. Це та кількість людей, яка їм буде потрібна для виконання такого завдання, - зазначає представник ГУР, пояснюючи, чому команда Буданова прогнозує, що у РФ незабаром мобілізують ще півмільйона людей.

Вадим Скібіцький звертає увагу на те, що країні-агресорці знадобиться приблизно два місяці, щоб зібрати військові формування.

За його словами, будь-які досягнення ворога на фронті будуть безпосередньо залежати від того, наскільки якісно окупантів оснастять та підготовлять.

Окрім того, наголошується, що багато чого також залежатиме від продовження постачання західних боєприпасів та озброєнь в Україну для оснащення нових резервних підрозділів, які готує наша сторона.

На переконання Вадима Скібіцького, якщо країна-агресорка програє на цьому етапі, протягом 6-7 наступних місяців, то очільник Кремля безповоротно "зазнає краху".

Представник ГУР також уточнив, що в Росії оголосять нову хвилю мобілізації 15 січня — після зимових свят.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?