РФ планує провести референдуми щодо "ХНР" та приєднання ОРДЛО — Держдеп
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ планує провести референдуми щодо "ХНР" та приєднання ОРДЛО — Держдеп

РФ планує провести референдуми щодо "ХНР" та приєднання ОРДЛО — Держдеп
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати мають інформацію про наміри Росії провести референдуми щодо створення так званої «Херсонської народної республіки», а також приєднання до РФ тимчасово окупованих територій на сході України.

Джерело: брифінг посла США при ОБСЄ

США вважають, що в Херсоні готують референдум

Посол США при ОБСЄ Майкл Карпентер заявив, що РФ може спробувати організувати незаконні референдуми.

Станом на зараз ми вважаємо, що Кремль може спробувати організувати «Херсонську народну республіку» у Херсонській області на півдні України, - сказав він.

Він зазначив, посилаючись на останні розвіддані, що Росія спробує включити так звані «ДНР» та «ЛНР» до свого складу.

Повідомлення свідчать, що Росія має плани провести референдум щодо приєднання їх приблизно в середині травня, і Москва також обмірковує подібні плани щодо Херсона, - зауважив Карпентер.

За словами дипломата, міжнародна спільнота, включно з ОБСЄ, де він представляє США, «чітко заявили, що подібні ганебні референдуми зі сфабрикованими результатами голосувань не розглядатимуться як легітимні, так само як і будь-які спроби анексування іншої території України».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?