РФ планує виробляти крилаті ракети Х-50 для активізації ракетних ударів восени — Генштаб
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ планує виробляти крилаті ракети Х-50 для активізації ракетних ударів восени — Генштаб

РФ планує виробляти крилаті ракети Х-50 для активізації ракетних ударів восени — Генштаб
Джерело:  online.ua

Росія планує вже у червні розпочати виробництво крилатих ракет Х-50, щоб восени активізувати удари по Україні.

Джерело: брифінг Олексія Громова

РФ готується виробляти ракети Х-50

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов розповів, що у червні росіяни готуються до серійного виробництва стратегічних ракет повітряного базування типу Х-50.

Це дасть змогу Кремлю восени активізувати ракетні удари.

Громов зазначив, що з лютого 2022 року Росія витратила щонайменше 50% зенітних ракет дального радіусу дії, використавши щонайменше 8000 одиниць.

На теперішньому рівні виробництва Росія не зможе відновити резерв, що потенційно може поставити під загрозу здатність Москви захищати свої інтереси на Далекому Сході та на кордоні з країнами НАТО, – зазначив Громов.

З початку квітня російські війська завдали по Україні 44 ракетні удари по цивільній інфраструктурі і 38 ударів із БПЛА. З них 29 знищила ППО.

Ракету Х-50 розроблювали у 2017 році. Росіяни стверджують, що вона має дальність пуску до 1500 км, довжину корпусу 6 метрів та польотну масу 1600 кг.

Генштаб озвучив прогноз бойових дій на літо 2023 року

Прогнозується, що в весняно-літній період ворог буде нарощувати кількісні та якісні показники зʼєднань та частин російських військ, які ведуть війну на території України.

За словами Громова, РФ продовжить формувати стратегічні резерви, перекидати їх до кордонів України. Також Кремль, з великою імовірністю, продовжить приховану мобілізацію.

Щоб уникнути протестів, Кремль призиває на службу чоловіків з найбільш депресивних районів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?