Росіяни у власних чат-ботах шантажують та знущаються над родичами українських полонених
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни у власних чат-ботах шантажують та знущаються над родичами українських полонених

Росіяни у власних чат-ботах шантажують та знущаються над родичами українських полонених
Джерело:  online.ua

У Координаційному штабі з питань поводження із військовополоненими закликали громадян України не використовувати російські чат-боти під час пошуку полонених, адже росіяни можуть маніпулювати інформацією та вчиняти тиск на родичів полонених.

Джерело: Telegram Координаційного штабу

Росіяни у власних чат-ботах використовують інформацію про українських полонених 

Не забувайте, що ви спілкуватиметеся з особами, які обов’язково намагатимуться використати ваш біль. Можуть шантажувати. Крім того, вони можуть використовувати листування для психологічного тиску. Показувати повідомлення полоненому і казати: "Бачиш, ми листуємося з твоєю дружиною, а Україна не хоче тебе забирати". Усе це маніпуляції. Ми готові забрати всіх, - зазначають представники Координаційного штабу.

У відомстві підкреслюють, що росіяни можуть запросто обманювати родичів полонених безпосередньо перед обміном, під час переклички називаючі прізвища людей, які не перебувають у данному місці утримання.

Координаційний штаб не завжди може повідомити рідним місця утримання полонених, навіть якщо володіє певною інформацією. Вона потребує ретельної перевірки. Адже ворог намагається ввести в оману наших людей перед обміном. Наприклад, під час переклички навмисне називати прізвища людей, яких немає в цьому місці утримання. Захисники в різних камерах не можуть цього перевірити, - йдеться у повідомленні штабу.

Скільки українських військових наразі перебувають в російському полоні 

За даними Мінреінтеграції, упродовж 2022 року із російського полону Україні вдалося повернути майже 1,6 тис. людей.

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець повідомляв, що Україна неодноразово пропонувала агресору обмін за принципом "всіх на всіх", однак там відмовляються

За останніми даними, в полоні у Росії залишаються 800 поранених та важкопоранених захисників України, яких мали повернути без будь-яких умов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?