РФ планує "відбілити" перед іноземцями імідж викрадачки українських дітей — ЦНС
Категорія
Війна
Дата публікації

РФ планує "відбілити" перед іноземцями імідж викрадачки українських дітей — ЦНС

Росіяни хочуть виправдати викрадення українських дітей
Джерело:  ЦНС

Окупанти хочуть провести низку заходів для іноземних журналістів, метою яких буде "порятунок" репутації дитячого омбудсмена Марії Львової-Белової.

Росіяни хочуть виправдати викрадення українських дітей

16 жовтня московські пропагандисти хочуть провести брифінг для іноземних журналістів метою якого є спроба виправдати викрадення українських дітей з тимчасово окупованих територій.

У ЦНС пояснили, що таким чином вони хочуть "відбілити" імідж уповноваженої з прав дітей РФ Марії Львової-Бєлової.

Зазначається, що росіяни планують залучити фінансові та організаційні ресурси для проведення інформаційної кампанії, яка спрямована на країни Європи. Вони планують виготовлення низки пропагандистських матеріалів.

Центр національного спротиву закликає іноземних журналістів не стати жертвами російської пропагандистської машини і завжди перевіряти інформацію, яку ретранслюють російські чиновники і так звані журналісти.

Викрадення українських дітей є однією з ознак геноциду щодо українського народу! Римський статут Міжнародного кримінального суду визначає насильницьку передачу дітей від однієї етнічної групи до іншої, як ознаку геноциду.  Ці діти надалі потрапляють до російських дитбудинків та російських сімей, де їм промивають мізки, таким чином асимілюючи, – наголосили в ЦНС.

Фільм “Понівечене дитинство” розповідає історії дітей, які пройшли через російський полон

До Дня захисту дітей у 2023 році команда Online.UA представила документальний проєкт «Понівечене дитинство», який розповідає про примусово депортованих та викрадених до Росії українських дітей.

У фільмі діти та їхні батьки розповіли власні історії. Хтось з них був у полоні, когось примусово вивезли в оздоровчий табір, когось розлучили з батьками під час так званих фільтраційних заходів.

За понад півтора року повномасштабної війни Україна змогла повернути менш як 400 дітей. Водночас Росія заявляє, що “евакуювала” 744 тисячі українських дітей. Оскільки дипломатія з країною-агресоркою не працює, Росія продовжує незаконно вивозити дітей з тимчасово окупованих територій України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?