РФ почала перекидати в Чорне море кораблі Каспійської флотилії
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ почала перекидати в Чорне море кораблі Каспійської флотилії

РФ почала перекидати в Чорне море кораблі Каспійської флотилії
Джерело:  online.ua

8 квітня офіційно стало відомо,що десантні й артилерійські катери Каспійської флотилії Російської Федерації здійснюють міжфлотський перехід у Чорне море під приводом навчань.

Джерело: "Інтерфакс" із посиланням на прес-службу Південного військового округу РФ,  Міноборони Росії

Про що наразі відомо

Згідно з останніми даними, в рамках здачі контрольної перевірки за зимовий період навчання більше 10 десантних і артилерійських катерів і суден КФЛ ЮВО здійснюють міжфлотський перехід із Каспійського до Чорного моря.

"Перед виходом із пункту базування в Махачкалі екіпажі катерів відпрацювали повний цикл базової підготовки та виконали курсові завдання в морі... Згідно з планом здачі контрольної перевірки, екіпажі катерів КФЛ у взаємодії з силами Чорноморського флоту візьмуть участь у залікових морських навчаннях", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, зазначається,що під час підготовки до переходу було проведено тренування з проходження вузьких ділянок і проливних зон.

За словами місцевих журналістів, в анексованому Криму підрозділи військової поліції та військової автомобільної інспекції ЧФ РФ організувалИ навчання на полігоні Ангарський, тренуючись відбивати напад на колону військової техніки.

Не можна не звернути увагу на те, що розвідка України й незалежні експерти з кінця березня заявляють про нарощування Росією військової сили біля кордонів з Україною.

Міністерство закордонних справ РФ, коментуючи цю інформацію, почало скаржитися на нарощування активності НАТО на території України і в Чорному морі.

Незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков нещодавно заявив, що РФ вирішила зосередити війська на кордоні з Україною у зв'язку з загостренням ситуації на Донбасі.

Читайте також:

  • 1 квітня стало відомо, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як почало стрімке загострення ситуації на Донбасі.

  • МЗС України попередило про одну із наймасштабніших ескалацій з боку РФ.

  • Пентагон дав обіцянку Україні у разі нападу Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?