РФ продовжує перекидати мобілізованих та техніку до Білорусі
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ продовжує перекидати мобілізованих та техніку до Білорусі

РФ продовжує перекидати мобілізованих та техніку до Білорусі
Джерело:  online.ua

Спостерігачі з білоруської моніторингової групи  "Беларускі Гаюн" зазначають, що з Білорусі до Росії прийшов ще черговий ешелон із навченими на білоруських полігонах мобілізованими російськими військовими.

Джерело:   "Беларускі Гаюн"  та  Співтовариство залізничників Білорусі

Що відомо про підготовку мобілізованих росіян на території Білорусі

Повідомляється, що 11 січня із залізничної станції Полонка (Барановичський район, Брестська область) виїхав черговий ешелон Збройних РФ із навченими на білоруських полігонах мобілізованими.

Всього в ешелоні було 44 вагони: 4 пасажирських (приблизно 200 осіб), 3 критих (зі спорядженням) та 37 вагонів-платформ (із зануреною колісною та гусеничною військовою технікою).

За попередніми даними, серед техніки в ешелоні знаходилися: мінімум 2 інженерні машини, 1 УАЗ, Урали та КамАЗи.

Зазначається, що сьогодні ешелон прибув на залізничну станцію Митрофанівка (Воронезька область, РФ), яка знаходиться за 40 км від Луганської області.

Між тим, на думку білоруської журналістки Наталії Радіної, білоруських військових також можуть відправити на територію РФ, а звідти на окуповані території Донбасу.

Ми бачимо, що число російських військовослужбовців на території нашої країни збільшується... на даний момент можна говорити, що на території Білорусі вже розміщені десятки тисяч російських військовослужбовців. Природно, чисельність їх приховується, офіційні цифри набагато менші, - зазначає журналістка.

При цьому, за її словами, білоруські військовослужбовці підтверджують зростаючу загрозу прямого входження Білорусі у війну проти України.

..що ми чуємо від них: вони кажуть, що загроза нападу реальна, вони це бачать... природно, наказ про напад буде віддано в останній момент, ніхто про нього не буде знати заздалегідь, - підкреслила Радіна.

За її словами, тим не менш, військові просто відчувають це, бачать, що їх готують все-таки до прямого вступу в цю війну.

Як це буде відбуватися? Станом на зараз йдеться про те, що, можливо, йде відволікаюча операція для того, щоб перетягнути сили української армії до кордону з Білоруссю, - зазначає журналістка.

Радіна попередила, що можливі десанти з території Білорусі на українську територію, а також ймовірний захід в Україну з території Росії.

білоруські військовослужбовці побоюються, що їх направлять до Росії, і звідти вони вже входитимуть у чотири окуповані області. Можливо, вони не братимуть участі у наступальній операції, з урахуванням того, що, ну, очевидно, що білоруси не хочуть воювати і масово здаватимуться в полон... тобто, їх хочуть кинути другим ешелоном, зокрема, ось йдеться про наступ у Запорізькій області… - припускає журналістка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?