РФ провалила власне виробництво боєприпасів і замовляє їх в Ірану — Буданов
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ провалила власне виробництво боєприпасів і замовляє їх в Ірану — Буданов

РФ провалила власне виробництво боєприпасів і замовляє їх в Ірану — Буданов
Джерело:  online.ua

За інформацією керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова, в РФ залишились незначні запаси ракет та боєприпасів від загальної кількості. Наразі Кремль вже завіз з Ірану пробну партію боєприпасів і планує замовити ще. 

Джерело:  Forbes

В РФ провалили план із власного виробництва боєприпасів 

Залишилися невеликі відсотки від загальної кількості. Виробляється менше, ніж вони застосовуються в одному залпі, не встигає виробництво. Росія - це не Радянський Союз, - зазначив Буданов.

За його словами, щомісяця в РФ виробляють 20-22 ракети типу "Калібр", а також 15-20 ракет типу "Х-101".

Ось чому у кожному залпі кількість ракет зменшується. Інтенсивність обстрілів падає. Спочатку масовані ракетні обстріли були щопонеділка, потім - раз на вісім днів, тепер - раз на десять днів, два тижні. Вони зменшують кількість ракет і збільшують проміжок часу, - підкреслює голова ГУР.

Буданов наголошує, що в РФ не має потужностей для виробництва більшої кількості ракет та боєприпасів.

Голова ГУР зазначив, що росіяни купують в Китаю пральні машини та пилососи і використовують мікросхеми з них для оснащення власних ракет.

Це велика ганьба навіть для російської ідеології, - підкреслює Буданов.

РФ почала закуповувати боєприпаси в Ірану

З Ірану завозилась пробна партія, зараз намагаються завезти ще одну партію, вже не пробну, це близько 20 тис снарядів. Це ніщо порівняно з тими цифрами, які використовуються, - зазначає голова ГУР.

За його словами, росіяни теоретично можуть також закуповувати боєприпаси в Північної Кореї, однак наразі таких підтверджених випадків не має.

За словами очільника ГУР, зараз в РФ налагоджують масове виробництво артилерійських снарядів, що ще раз підтверджує те, що запасів снарядів у ворога немає, їх не вистачає.

Уже два місяці російські угруповання, які діють у нас, живуть у режимі максимальної економії боєприпасів. Більш-менш нормально боєприпаси зараз застосовуються виключно в Бахмуті та на Лиманському напрямку. Вони кілька разів намагалися штурмувати Вугледар, і далі будуть пробувати, то додалася ще ця локація. На всіх інших ділянках - режим економії боєприпасів, - зазначає Буданов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?