РФ розгорнула в окупованому Криму станцію по запуску дронів — Гуменюк
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ розгорнула в окупованому Криму станцію по запуску дронів — Гуменюк

РФ розгорнула в окупованому Криму станцію по запуску дронів — Гуменюк
Джерело:  online.ua

У тимчасово окупованому РФ Криму окупанти розгорнули ще одну станцію для запуску дронів по території України. Це зробили для того, щоб шлях дронів до цілі був трохи коротшим, ніж зі східного узбережжя Азовського моря.

Джерело: Наталя Гуменюк

РФ розгорнула станцію по запуску дронів в Криму

Як повідомила начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк на станції в Криму розміщені пускові установки.

Вони вишукують нову тактику, щоб обійти систему ППО Сил оборони України. І, на жаль, не роблять висновки з того, що колись вони вже розгортали на Кримському півострові подібні бази, й в них була сумна історія, але для нас нормальна, - сказала Гуменюк.

Гуменюк також зазначила, що окупанти для обстрілу України спрямовують дрони переважно над акваторією Чорного моря з тим, щоб "максимально приховати їх рух, маршрут і навіть звуковий ефект, бо це основні фактори, за якими можна орієнтуватися вночі". За її словами, ворог намагається використовувати особливості географії, щоб бути максимально результативним.

Гуменюк також повідомила, що в Росії вже налагоджена "хоча б якась частина виробництва" БПЛА. За її словами, про це свідчить маркування, яким хизується ворог. Йдеться про використання специфічних літер російської абетки. Вона також зазначила, що спостерігається і пожвавлення постачання дронів з Ірану.

Ми бачимо, що є активність вантажних повітряних бортів, які перелітають за напрямком Тегеран - Москва і Тегеран - Сімферополь, - сказала Гуменюк.

Як РФ намагається захистити від атак Кримський міст

Росія використовує широкий спектр засобів пасивного захисту, як генератори диму і підводні бар’єри, поруч із активними засобами – як системи ППО, щоб підвищити стійкість цієї переправи і знизити ризики від майбутніх ударів. Такі масштабні заходи обумовлює важливість цього мосту і для логістики, і як символу російської окупації.

Розвідка пише, що супутникові знімки від 29 серпня підтверджують, що росіяни створили довкола мосту підводний бар’єр із затоплених кораблів і захисних бонів, сподіваючись таким чином захистити його від морських безпілотників.

У південній частині мосту це кілька суден на відстані 160 метрів. Вони розташовані у тому ж місці, де 17 липня сталися атаки українських дронів "Морський малюк", – зазначають аналітики.

У вересні 2022 року ВМФ Росії кілька днів випробовували на баржах цілі-обманки, ймовірно готуючись захищатись так від ракет з радіолокаційним наведенням.

Інші заходи для захисту мосту включають генератори димової завіси. Такі випробовували, зокрема, 24 травня 2023 року, а 12 серпня задіяли для прикриття мосту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?