Росія топить кораблі для захисту Кримського мосту. З'явились супутникові знімки
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія топить кораблі для захисту Кримського мосту. З'явились супутникові знімки

Росія топить кораблі для захисту Кримського мосту. З'явились супутникові знімки
Джерело:  online.ua

За інформацією західних аналітиків, Росія, ймовірно, потопила близько 6 суден в районі Кримського мосту для створення лінії захисту від атак морських дронів.

Джерело:  Sky News

Що відомо про спроби Росії захистити Кримський міст 

Відповідно до супутникових знімків, зроблених 19 серпня, у воді на південь від моста не має ніяких об'єктів, однак вже 21 серпня там можна було побачити одразу два судна.

Буквально через 2 два дні в цьому районі з'явилось ще одне затоплене судно.

Фото - news.sky.com

Однак 26 серпня з'являються шість об'єктів у тих самих місцях, довжиною близько 30 метрів, але темнішого кольору, що, на думку експертів, може означати, що вони затонули і перебувають під водою.

Чи допоможе ця тактика Росії захистити Кримський міст

За словами аналітика з питань безпеки Майкла Кларка, використання затоплених кораблів у якості захисної смуги від атак морських дронів є дуже поширеною тактикою, однак Росія вперше використовує її від початку злочинного вторгнення в Україну.

Фото - news.sky.com

Це велика територія, тому вам потрібно мати серію кораблів, а потім якийсь бар'єр між ними, це можуть бути ланцюги або сталеві сітки, щоб зупинити будь-що, що може проникнути, - зазначив Кларк.

За його словами, це, мабуть, найкращий спосіб для Росії запобігти атакам морських безпілотників.

Фото - news.sky.com

Українці розробили нову розумну технологію, а Росія реагує 200-річною стратегією потоплення кораблів, це стара відповідь на нову загрозу, - підкреслив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?