Спостерігачі в окопах. Зеленський озвучив умови для виборів у 2024 році
Категорія
Україна
Дата публікації

Спостерігачі в окопах. Зеленський озвучив умови для виборів у 2024 році

Спостерігачі в окопах. Зеленський озвучив умови для виборів у 2024 році
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що хотів би провести президентські й парламентські вибори в Україні у 2024 році, однак для цього потрібні законодавчі зміни, гроші від партнерів та міжнародні спостерігачі навіть на передовій.  

Джерело:  Офіс Президента України

Зеленський прокоментував пропозицію щодо виборів у 2024 році

Український лідер вперше публічно відреагував на позицію сенатора-республіканця Ліндсі Грема щодо того, що вибори в Україні мають відбутися у 2024 році попри війну.

Зеленський звернув увагу на те, що в Україні є свобода слова, однак все одно вкрай важливо усвідомлювати, "яку гру це зіграє з нами і хто буде відповідати за наслідки".

Окрім того, президент вкотре нагадав, що в нашій країні проводити вибори під час війни заборонено законодавством.

Логіка є в тому, що якщо ти захищаєш демократію, то навіть під час війни ти повинен про цей захист думати. Вибори – це є один із захистів. Але не просто так під час війни згідно з законодавством заборонено вибори – люди не просто так це придумали, тому що їх провести дуже складно. Моя відповідь дуже проста, і я і Ліндсі сформулював (її) дуже швидко – він був дуже задоволений.

Зеленський назвав умови для виборів у 2024 році

За словами президента, насамперед він хоче бачити готовність Верховної Ради, а також почути підтвердження тому, що вони будуть готові все вкрай швидко організувати.

Ба більше, Зеленський зазначив, що потрібно щонайменше 5 мільярдів на проведення виборів у звичайний час, однак вибори у воєнний час можуть обійтися набагато дорожче.

Якщо Сполучені Штати Америки разом з Європою дадуть нам фінансову підтримку (тоді вибори Україна проведе – ред.). Вибачте, я нічого не прошу. Проводити вибори у кредит я не буду. Забирати гроші від зброї і давати їх на вибори також не буду...І найголовніше – давайте тоді ризикувати разом. А як? Спостерігачі повинні бути в окопах. Я йому сказав: на передову ми з вами повинні відправити спострегіачів, щоб у нас були вибори для себе і для всього світу легітимними. І це абсолютно справедливо".

Як зазначає український лідер, Грем казав, що усі його зауваження "дуже адекватні, дуже справедливі".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?