РФ розпочала нові військові навчання біля кордону України
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ розпочала нові військові навчання біля кордону України

РФ розпочала нові військові навчання біля кордону України
Джерело:  online.ua

14 червня офіційно стало відомо, що Росія розпочала тактичні навчання у Воронезькій області, під час яких планують задіяти бомбардувальники Су-34 та дальні перехоплювачі Міг-31. Цю інформацію вже підтвердив Західний військовий округ РФ.

Джерело: "Інтерфакс-Росія"

РФ влаштувала військові навчання у прикордонній з Україною області

"У навчаннях візьмуть участь Ленінградська армія Військово-повітряних сил РФ та сил Протиповітряної оборони. Під час маневрів екіпажі бомбардувальників нанесуть ракетно-бомбові удари по наземних цілях умовного противника на полігоні Західного військового округу", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що під час навчань екіпажі бомбардувальників під прикриттям винищувачів-перехоплювачів Міг-31БМ піднімуться в небо з аеродромів у Воронезькій, Курській і Тверській областях.

Вони планують начебто провести розвідку та вразити наземні цілі – укріплення, танкові колони, літаки на аеродромах і командні пункти умовного противника.

Як уже згадувалося раніше, у березні та квітні 2020 повідомлялось, що РФ стягнула до українських кордонів величезну кількість своїх військ.

Команда очільника Кремля Володимира Путіна тоді стверджувала, що РФ просто проводять військові навчання та має право перекидати війська в межах країни як завгодно.

Однак уже 23 квітня очільник Міністерства оборони Росії Сергій Шойгу доручив командуючим починати відведення військ, які скупчилися біля кордонів з Україною і в окупованому Криму.

Проте наразі ні для кого не секрет, що Росія залишила біля кордону України десятки тисяч військовослужбовців і зброю після недавнього відведення частини своїх військ.

Коротко про попередження щодо атаки РФ

  • Очільник ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань "Запад 2021" РФ стягує війська до кордону з Україною.

  • Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня через нові провокації РФ.

  • Українська розвідка попередила, що РФ готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?