РФ спробувала знищити цивільне судно в Чорному морі
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ спробувала знищити цивільне судно в Чорному морі

РФ спробувала знищити цивільне судно в Чорному морі
Джерело:  online.ua

24 серпня російські загарбники вдарили кількома ракетами по цивільному вантажному судну в порту Чорного моря. Цю інформацію офіційно підтвердив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак під час свого виступу в парламенті.

 Джерело:  Reuters

Що відомо про атаку РФ на цивільне судно у Чорному морі

За словами журналістів, Ріші Сунак звітував парламенту про саміт G20, який відвідав у Нью-Делі.

Завдяки розсекреченим розвідувальним даним ми знаємо, що 24 серпня російські військові обстріляли цивільне вантажне судно в Чорному морі кількома ракетами, – заявив британський лідер.

Згідно з даними Ріші Сунака, цю атаку змогли відбити Збройні сили України.

Прем'єр-міністр Великої Британії також уточнив, що країна-агресорка націлила свої ракети на вантажне судно під прапором Ліберії, пришвартоване в порту, і були успішно збиті, йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Великої Британії.

Що важливо розуміти, серед них були два "Калібри", випущені з ракетоносця Чорноморського флоту.
Британські журналісти звертають увагу на те, що це перший випадок, коли офіційна особа прокоментувала обстріл корабля, який став мішенню від початку роботи нового зернового коридору в Чорному морі.

Україна провела успішну спецоперацію у Чорному морі

11 вересня українські розвідники провели унікальну операцію з метою повернення контролю над "Вишками Бойка".

У росіян вдалося відвоювати бурові платформи «Петро Годовалець» та «Україна», а також СПБУ «Таврида» і СПБУ «Сиваш».
Окрім того, наголошується, що під час проведення операції спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС «Неву», що може відстежувати рух суден у Чорному морі.
За словами розвідників, під час однієї з фаз операції між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30 відбувся бій.
Внаслідок бою російський літак отримав ураження і змушений був відступити.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?