РФ створює передумови для нової екологічної катастрофи на Запоріжжі — ЦНС
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ створює передумови для нової екологічної катастрофи на Запоріжжі — ЦНС

РФ створює передумови для нової екологічної катастрофи на Запоріжжі — ЦНС
Джерело:  online.ua

Окупаційна адміністрація на тимчасово окупованій території (ТОТ) Запорізької області планує використати води річки Молочна для наповнення зрошувальних каналів.

Джерело: Центр національного спротиву ( ЦНС)

РФ створює передумови для нової екологічної катастрофи на Запоріжжі

Через обміління Північнокримського каналу внаслідок підриву РФ дамби Каховської ГЕС на півдні Херсонської, Запорізької областей та у Криму загостилось питання з водопостачанням та зрошенням сільськогосподарських земель.

За інформацією українського підпілля, у зв’язку з цим ТОТ Запорізької області незаконно відвідав заступник міністра сільського господарства РФ Андрій Разін. Він провів зустріч з так званим "заступником голови ради міністрів – міністром АПК та продовольчої політики" Світланою Шевченко.

Зокрема окупаційна адміністрація запропонувала використати води річки Молочна, що є найбільшою на ТОТ Запорізької області, та здійснити перекидання її стоку у зрошувальні канали. Окупаційна адміністрація уже розпочала розчищення річища та підготовку до інженерних робіт, — йдеться у повідомленні ЦНС.

В Центрі спротиву вважають, що таке рішення може призвести до збільшення солоності води в Азовському морі, а також дефіциту питної води у м. Мелітополь. Також такі дії противника створюють передумови для ще однієї екологічної катастрофи на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Медведєв лякає регіон України екологічним лихом

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв після удару 5 серпня по танкеру Sig бурно відреагував в Telegram. Російський політик знову почав залякувати Україну.

Медведєв заговорив про нові ракетні удари по українським містам.

І цинічно заявив, що Україні мало ударів по Одесі, Ізмаїлу. Тож Росія може влаштувати ще одну екологічну катастрофу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?