РФ вербує кубинців для служби в десантних військах — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ вербує кубинців для служби в десантних військах — ISW

РФ вербує кубинців для служби в десантних військах — ISW
Джерело:  online.ua

Окупанти вербують громадян Куби для служби у повітряно-десантних військах РФ. Це свідчить про те, що ці елітні війська загарбників зазнають важких втрат у боях проти Збройних сил України.

Джерело:  Інститут вивчення війни

РФ вербує кубинців для війни проти України

Як повідомили аналітики, російські військові продовжують вербувати кубинських громадян для війни в Україні, можливо, у складі відносно елітних повітряно-десантних формувань.

29 вересня російське опозиційне видання Mobilization News заявило, що науковий співробітник Інституту історії РАН, член Експертної ради при уряді РФ Володимир Шкунов завербував вісім громадян Куби для участі у війні в Україні.

Mobilization News також заявило, що близько 140 громадян Куби прибули до Росії влітку 2023 року та приєдналися до 106-ї дивізії ВДВ зі штабом у місті Тула. На думку аналітиків, це додатково вказує на те, що 106-та дивізія ВДВ, ймовірно, зазнала важких втрат у боях в Україні.

30 вересня агентство Reuters повідомило, 119 кубинців навчаються на російській військовій базі за межами міста Тула і що деякі кубинські новобранці вже перебувають в Україні.

На Кубі заарештували торговців людьми для війни проти України

Кубинська влада заявила, що заарештувала 17 осіб за звинуваченнями у торгівлі молодими людьми. Їх вербували для участі у війні проти України на боці РФ.

Родрігес не назвав імен нікого з обвинувачених в участі в угрупованні, але сказав, що лідер угруповання покладався на двох людей, які проживали на острові, щоб вербувати кубинців для участі у війні на боці Росії.

Прокурор Хосе Луїс Рейес заявив, що причетні можуть бути покарані до 30 років ув’язнення, довічного ув’язнення або смертної кари залежно від тяжкості та типу злочинів, які варіюються від торгівлі людьми, бойових дій у кості найманців і ворожих дій проти іноземної держави.

Читайте також:

  • РФ вербувала кубинців для війни проти України — МЗС Куби

  • Спецслужби Латвії попереджають про спроби РФ вербувати українських біженців

  • Російське ГРУ вербувало у Польщі українських біженців – WP

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?