РФ вкрала проєкт вакцини AstraZeneca для розробки "Спутника V" — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ вкрала проєкт вакцини AstraZeneca для розробки "Спутника V" — ЗМІ

РФ вкрала проєкт вакцини AstraZeneca для розробки "Спутника V" — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Спецслужби Великої Британії повідомили владі країни про те, що російський агент викрав формулу коронавірусної вакцини, розробленої компанією AstraZeneca. За словами останнього, в РФ її використали під час розробки скандального препарату "Спутник V".

Джерело: газета  The Sun

Росія вкрала проєкт вакцини AstraZeneca для розробки свого "Спутника V"

Як стверджують представники британських спецслужб, у них є докази того, що саме Росія викрала проєкт вакцини. За їхніми словами, дані були викрадені іноземним агентом особисто.

"У вересні 2020 року Росія опублікувала результати двох ранніх клінічних випробувань, які свідчать про те, що вакцина "Спутник V" є безпечною та ефективною. Вакцина російського виробництва використовує технологію, подібну до вакцини в Оксфорді, причому обидві використовують ослаблену форму AstraZeneca", - йдеться в повідомленні.

Попри те, що ці звинувачення поки лунають від анонімних інсайдерів, яких цитують засоби масової інформації, офіційний Лондон чимало разів повідомляв про те, що РФ принаймні намагалася зламати тих, хто виробляє вакцини у Британії.

За словами покійного міністра з питань безпеки Джеймса Брокеншира, його команда "на 95% впевнена" в тому, що спроба злому все-таки була.

Варто зазначити, що уряд Великої Британії поки не коментував дані анонімних джерел про викрадення формули вакцини AstraZeneca для розробки скандального препарату "Спутник V".

У світі не визнають "Спутник V"

Нагадаємо, 24 вересня російська делегація відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ в Страсбурзі через те, що влада Франції не визнає вакцину "Спутник V" і у зв’язку з цим обмежує пересування депутатів. Представники РФ побачили в таких діях Франції дискримінацію.

16 вересня Всесвітня організація охорони здоров’я призупинила процес схвалення російської вакцини від коронавірусу "Супутник V". На одному із заводів, де виробляється препарат, було виявлено порушення.

Читайте також:

  • Таїланд пом’якшив умови в’їзду для вакцинованих туристів

  • У МОЗ озвучили прогноз щодо нового піку захворюваності на коронавірус

  • Головний санлікар України назвав атипові симптоми штаму Дельта

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?