РФ вивезла до Сірії 100 тонн вкраденої української пшениці
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ вивезла до Сірії 100 тонн вкраденої української пшениці

РФ вивезла до Сірії 100 тонн вкраденої української пшениці
Джерело:  online.ua

Представники посольства України в у Бейруті повідомили, що Кремль вже вивіз до Сирії приблизно 100 тон вкраденої української пшениці.

Джерело:  Reuters

Окупанти вивозять українське зерно до Сирії 

Представники посольства зазначили, що одну партію українського зерна виявили на судні Матрос Позинич, яке ходить під флагом РФ.

За даними фінансової фірми Refinitiv, судно завантажувалося у Севастополі. Вказана дата відправлення - 19 травня, місце розвантаження - Сирія. Супутникові знімки 29 травня показали, що судно пришвартувалося у головному порту Сирії Латакії.

За даними посольства, це зерно вивезли із українських сховищ в окупованих районах.

Повідомляється, що за останні три місяці до Сирії прибуло понад 100 тисяч тонн награбованої в Україні пшениці. За світових цін на пшеницю вище за 400 доларів за тонну, її загальна вартість - понад 40 мільйонів доларів.

У той же час До акваторії порту Ростов-на-Дону увійшло судно з вкраденим в окупованому Маріуполі металом.

Фото - facebook.com/uspa.gov.ua

Судно РМ3 класу Славутич порт приписки Астрахань із вкраденими в Маріуполі 2,5 тис. тонн металопрокату увійшло до акваторії порту Ростов-на-Дону, Росія. Перший повний цикл офіційного державного пограбування Маріуполя завершено. Сьогодні в акваторію порту має зайти нове судно для продовження мародерства, - зазначив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

При цьому російські військові кораблі запускають ракети Калібр по Україні, прикриваючись цивільними суднами.

Наголошується, що на рейд у Севастополі виводять торгові судна з вимкненими системами ідентифікації AIS для неможливості розпізнавання їх як цивільних.

Приховуючи за ними свої військові кораблі, окупанти продовжують руйнувати мирні українські міста та вбивати наших громадян крилатими ракетами типу Калібр, - зазначають представники штабу ВМС України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?