РФ воюватиме з НАТО. У Сенаті США звернулися до Путіна та його поплічників
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ воюватиме з НАТО. У Сенаті США звернулися до Путіна та його поплічників

РФ воюватиме з НАТО. У Сенаті США звернулися до Путіна та його поплічників
Джерело:  online.ua

У Сенаті США зареєстрували проєкт резолюції, в якому йдеться про те, що НАТО розпочне війну проти Росії, якщо РФ застосує ядерну зброю проти України.

Джерело: "Голос Америки"

У Сенаті США пригрозили РФ війною з НАТО

Автори цього проєкту стали демократ Річард Блументал і республіканець Ліндсі Грем, які славляться своєю потужною проукраїнською позицією.

На переконання американських політиків, будь-яке застосування тактичної ядерної зброї Росією, Білоруссю чи їхніми посібниками або знищення ядерного об’єкта, що призведе до викиду радіації, зокрема, і на території НАТО, має розцінюватися як напад на НАТО.

Наше повідомлення до тих, хто оточує Путіна, що якщо ви зробите це, якщо ви виконаєте його наказ, якщо він колись його дасть, ви можете очікувати на масивну відповідь від НАТО, і ви опинитесь у війні проти НАТО, — наголосив Ліндсі Грем.

Як уже згадувалося раніше, на думку президента США Джо Байдена, загроза застосування тактичної ядерної зброї російським диктатором Володимиром Путіним наразі є справді "реальною".

Експерт спрогнозував, чи може РФ вдарити по ЗСУ ядерною зброєю

Як вважає військовий експерт Олександр Коваленко, те, що Росія має великий запас ядерної зброї, ще не означає, що вона ним скористається.

Ні, вони його не використають. Ми бачимо, що зараз уже середина 2023 року. За цей період скільки було попереджень про застосування Росією ядерної зброї? Використали? Ні. І не використають. Оскільки у сучасній війні навіть сенсу немає використовувати тактичну зброю у зоні бойових дій. Немає жодного сенсу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?