РФ хоче спровокувати конфлікт між українцями і поляками. Сікорський озвучив деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ хоче спровокувати конфлікт між українцями і поляками. Сікорський озвучив деталі

Радослав Сікорський
Джерело:  RMF FM

Польща не має жодних територіальних претензій до України, як бреше російська пропаганда. Про це сказав глава МЗС Польщі Радослав Сікорський під час виступу у Сеймі.

У Польщі спростували брехню РФ про наміри анексувати Львів

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський виступив в Сеймі Польщі з промовою про пріоритети зовнішньої політики Польщі на 2024 рік.

Він зазначив, що збереження всебічної підтримки Європейським союзом незалежності України, включно з її зусиллями щодо членства в ЄС, буде пріоритетом політики уряду Польщі.

Росія бреше про нібито плани Польщі анексувати частину України. Донбас — це Україна; Крим це Україна. Львів, Волинь, колишня Східна Галичина — це теж Україна. Тому повторюю, щоб і в Кремлі почули: Львів — це Україна.

Радослав Сікорський

Радослав Сікорський

Глава МЗС Польщі

Останню фразу Сікорський сказав українською мовою.

Він підкреслив, що російські лідери та пропагандисти хочуть спровокувати конфлікт поляків з українцями.

Міністр наголосив, що Росія має відповісти за завдані Україні збитки та підкреслив, що ефективні санкції, які ЄС наклав на РФ, є важливим інструментом у боротьбі з агресором.

Напад РФ на члена НАТО призведе до поразки Москви

У своїй промові міністр також зазначив, що НАТО має втричі більше військового персоналу, втричі більше авіаційних ресурсів і вчетверо більше кораблів, ніж Росія.

Росія після першої хвилі мобілізації мала трохи більше 1 мільйона 300 тисяч військовослужбовців. Військовий персонал НАТО — без додаткової мобілізації — становить понад 3,5 мільйони осіб, що майже втричі більше, — сказав Сікорський.

Він додав, що «у 2022 році п’ятнадцять країн НАТО, які найактивніше підтримують Україну, витратили на оборону понад 1,17 трлн доларів, а Росія — лише 86,4 млрд доларів, тобто майже в 14 разів менше».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?