РФ заборонила вʼїзд 200 громадянам США — серед них родичі Байдена та історик Тімоті Снайдер
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ заборонила вʼїзд 200 громадянам США — серед них родичі Байдена та історик Тімоті Снайдер

РФ заборонила вʼїзд 200 громадянам США — серед них родичі Байдена та історик Тімоті Снайдер
Джерело:  online.ua

Російське МЗС ввело заборону на в'їзд у країну 200 громадян США. Серед них родичі президента США Джо Байдена, історик Тімоті Снайдер, письменниця Енн Епплбаум.

Джерело: МЗС РФ

РФ заборонила в'їзд 200 громадян США

У відповідь на всі нові персональні санкції, що постійно вводяться Адміністрацією Джо Байдена, не тільки проти російських офіційних осіб, представників ділових кіл і громадськості, діячів культури, а й тих, хто з тих чи інших причин неугодний Вашингтону, на основі взаємності вводиться заборона на в'їзд у російську федерацію щодо 200 громадян США, - сказали в МЗС РФ.

До списку увійшли окремі представники органів влади та законодавці, а також їхні близькі родичі, керівники компаній та підприємств ВПК, експерти.

Зокрема, у ньому сестра і двоє братів президента США Джо Байдена, дружина міністра оборони Шарлін Остін, чоловік спікерки Палати представників США Пол Пелосі, історик Тімоті Снайдер, письменниця Енн Епплбаум.

США у жовтні запровадили обмеження проти росіянина Юрія Орєхова та повʼязаних із ним компаній Nord-Deutsche Industrieanlagenbau GmbH (NDA GmbH) і Opus Energy Trading LLC (Opus Energy Trading), які закуповували військові технології та обладнання подвійного призначення у США та постачали їх до Росії в обхід санкцій.

Персональні санкції проти росіян, які відповідальні або причетні до війни в Україні США запроваджують з 2014 року.

У травні РФ заборонила в’їзд на територію РФ 963 громадянам США. У список зокрема потрапили президент США Джо Байден, державний секретар Ентоні Блінкен та міністр оборони США Ллойд Остін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?