РФ запропонувала нормандському формату переговори на Донбасі за участі бойовиків
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ запропонувала нормандському формату переговори на Донбасі за участі бойовиків

РФ запропонувала нормандському формату переговори на Донбасі за участі бойовиків
Джерело:  online.ua

Російська сторона у п’ятницю, 23 квітня, звернулася до Німеччини та Франції лінією “нормандського формату” щодо проведення переговорів безпосередньо на Донбасі.

Джерело: РИА Новости

За словами заступника голови Адміністрації президента РФ Дмитра Козака, зустріч можна провести вже до 27 квітня, а також залучити до неї представників маріонеткового окупаційного режиму на одному рівні з Києвом.

Він стверджує, що приводом для переговорів стане питання режиму припинення вогню.

“Сподіваюся на конструктивну, відкрите і чесне обговорення переговорів, які знаходяться на столі, щодо проєктів рішень стосовно поточного (перемир'я) і стратегічних питань реалізації Мінських угод вже найближчим часом (не пізніше 27 квітня)”, - говориться у листі Козака до Берліна й Парижа.

Сам посадовець підтвердив справжність своєї заяви, яку оприлюднили російські медіа.

“Підтверджую свою пропозицію про можливість проведення таких переговорів безпосередньо в зоні конфлікту за участю представників України та окремих районів Донецької та Луганської областей”, - наголосив він.

Переговори про війну на Донбасі

Російська сторона вже не вперше намагається ніби відрізати Київ від процесу врегулювання. Наприклад, Москва ініціювала навесні контакт на рівні лідерів між Росією, Німеччиною, Францією — сторони обговорювали війну, однак Україну на відеоконференцію не запросили.

Також Кремль цинічно звинувачує українську сторону у невиконанні жодного пункту домовленостей, хоча навіть офіційні Берлін і Париж відзначали прогрес з боку Києва, а от Росії варто було б повернутися до реальної участі у врегулюванні.

Зустріч Зеленського та Путіна

Раніше президент Володимир Зеленський прямо звернувся до Кремля з ініціативою проведення зустрічі лідерів безпосередньо на Донбасі. На це сам Путін відповів, що переговори про війну вестимуть окупанти, а сам він готовий прийняти лідера України у Москві для відновлення двосторонніх відносин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?