РФ заявила про перехоплення бомбардувальників США — з'явилася реакція Пентагона
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ заявила про перехоплення бомбардувальників США — з'явилася реакція Пентагона

РФ заявила про перехоплення бомбардувальників США — з'явилася реакція Пентагона
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва заявила, що два американські стратегічні бомбардувальники наближалися до російського кордону над Балтійським морем. Міноборони США на це відповіло, що відбулася "взаємодія" між двома його бомбардувальниками B-1 і російськими літаками.

Джерело:  CNN

РФ заявила про перехоплення бомбардувальників США: Пентагон відповів

Як стверджує російська сторона, два американські стратегічні (тобто ті, які здатні нести ядерну зброю - ред.) бомбардувальники раніше були помічені поблизу російського повітряного простору над Балтійським морем.

Реагуючи на дії США, РФ вирішила підняти у повітря свій винищувач Су-27. Коли все це сталося — жодна зі сторін поки не уточнює.

Екіпаж російського винищувача класифікував повітряні цілі як два стратегічні бомбардувальники B-1B ВПС США і зайняв встановлену зону чергування в повітрі... Після видалення іноземних військових літаків від державного кордону РФ російський винищувач повернувся на аеродром базування, - йдеться в заяві Національного центру управління оборони Росії.

Як на цю інформацію відреагувало Міноборони США

За словами представників Пентагона, справді відбулася "взаємодія" між двома його бомбардувальниками B-1 і російськими літаками.

Наскільки я розумію, це була безпечна і професійна взаємодія з російськими літаками. Тож немає нічого важливого, щоб повідомляти про це, - заявив речник Міноборони США Пат Райдер під час пресбрифінгу 23 травня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?