РФ пригрозила початком масштабного конфлікту в Європі й назвала причину
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ пригрозила початком масштабного конфлікту в Європі й назвала причину

РФ пригрозила початком масштабного конфлікту в Європі й назвала причину
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна виступила ще з однією цинічною заявою щодо вступу України в НАТО. Офіційна Москва почала бідкатися, що Альянс "підштовхує Київ до агресивних кроків".

Джерело: сайт МЗС Росії

В Росії скаржаться, що НАТО "втягує" до себе Україну

В Кремлі почали стверджувати, що відносини РФ та Заходу продовжують деградувати. За словами російських дипломатів, вони дійшли до "критичної межі".

Нагнітання конфронтації щодо нашої країни є абсолютно неприйнятним. Як привід використовують ситуація в Україні. Там Захід взяв курс на заохочення русофобії, виправдання дій київського режиму щодо зриву мінських домовленостей та підготовки до силового сценарію на Донбасі, – заявили в російському дипломатичному відомстві.

В МЗС РФ традиційно поскаржилися, що НАТО, мовляв, "втягує" Україну до себе. На переконання Кремля, це може призвести "до появи ударних ракетних комплексів з мінімальним підлітним часом до Центральної Росії та інших озброєнь, що дестабілізують".

Така безвідповідальна поведінка створює неприйнятні загрози для нашої безпеки, провокує серйозні військові ризики для всіх залучених сторін, аж до масштабного конфлікту в Європі... Наполягаємо на юридичному закріпленні домовленості про нерозміщення США та іншими країнами НАТО ударних систем озброєнь, що створюють загрозу Російській Федерації, на території сусідніх із нею країн, що входять, так і не входять до Північноатлантичного альянсу, - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Ба більше, Кремль почав вимагати конкретної реакції Альянсу на висунуті раніше пропозиції щодо "зниження напруги в Європі", зокрема:

  • відведення районів оперативних навчань на узгоджену відстань від лінії зіткнення Росія-НАТО;

  • узгодження граничної дистанції зближення бойових кораблів та літаків для запобігання небезпечній військовій діяльності, насамперед – у балтійському та чорноморському регіонах;

  • відновлення регулярного діалогу між оборонними відомствами по лінії Росія-США та Росія-НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?