Річниця деокупації Бучі. Що важливо знати про звільнення міста-героя від російських загарбників
Категорія
Україна
Дата публікації

Річниця деокупації Бучі. Що важливо знати про звільнення міста-героя від російських загарбників

Річниця деокупації Бучі. Що важливо знати про звільнення міста-героя від російських загарбників
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 31 березня, виповнюється рік відколи українські військові змогли звільнити місто Буча від російських військ. Над містом тривала окупація упродовж 33 днів.

Джерело: Володимир Зеленський

Що важливо знати про звільнення Бучі від російських загарбник

До весни минулого року, невеликі міста Київської області – Буча, Ірпінь, Гостомель – славилися активною забудовою, доступними цінами на житло та великою кількістю хвойних дерев. Життя тут здавалося затишним і спокійним, а до столиці завжди було близько і зручно.
Проте армія окупантів зруйнувала мирне життя. Буча була окупована. Наприкінці березня 2022 року українські військові розпочали наступ на територію Київської області, частину якої було окуповано російськими військами.
Після окупації ці міста стали символами жорстоких злочинів, скоєних російськими окупантами. Сотні людей було вбито, безліч будівель і споруд було зруйновано або перетворено на чорні руїни, а мости було знищено.

Буча. 33 дні окупації. Понад 1400 смертей, із них 37 дитячих. Понад 175 людей знайдено в братських могилах і камерах тортур. 9000 російських воєнних злочинів, - написав очільник країни.

Зеленський наголосив, що нині 365 днів, як Буча знову вільне українське місто, та є символом звірств армії Росії.

Ніколи не пробачимо. Покараємо всіх винних, - додав президент.

Що відомо про битву за Бучу

25 лютого 2022 року розпочалася запекла битва за контроль над містом Буча між російськими та українськими збройними силами, а також іншими збройними формуваннями у рамках російського вторгнення в Україну. Російські війська намагалися захопити Бучу, Ірпінь та Гостомель, щоб оточити та обложити українську столицю Київ із західного боку. Колони російських військ рухалися через територію Білорусі, проходячи через Чорнобиль, Іванков та Димер.
Інтенсивність наступу на Київ призвела до того, що Військова Адміністрація Київської області назвала Бучу, Ірпінь, Гостомель, а також трасу М06 та Вишгород найнебезпечнішими місцями у регіоні. Проте Збройні Сили України зуміли відновити контроль над містом Буча 31 березня 2022 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?