Річниця теракту РФ в Оленівці. Офіс генпрокурора виступив з офіційною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Річниця теракту РФ в Оленівці. Офіс генпрокурора виступив з офіційною заявою

Річниця теракту РФ в Оленівці. Офіс генпрокурора виступив з офіційною заявою
Джерело:  online.ua

Представник Офісу генпрокурора Тарас Семків офіційно визнав, що навіть через рік після російського теракту в Оленівці слідство не може зрозуміти, з яких мотивів було скоєно цей злочин, що призвів до загибелі десятків українських військовополонених.

Джерело: "Радіо Свобода"

ОГП виступив із заявою у річницю теракту РФ в Оленівці

На жаль, не можемо зрозуміти, з яких мотивів це зроблено.Очевидно, що це воєнний злочин. Російська Федерація цинічно порушує норми міжнародного гуманітарного права.

Тарас Семків вкотре нагадав про те, що країна-агресорка зобов'язана забезпечити відповідний захист військовополоненим, якими були люди, які перебували в Оленівці, однак не зробила цього.

Важко зараз говорити про мотиви, через які вони це зробили: чи була це ненависть до наших військовослужбовців за спротив збройній агресії, чи якісь особисті мотиви. Але очевидно, що було скоєно воєнний злочин, тут ні в кого немає жодних сумнівів

Варто також зазначити, що Офіс генпрокурора досі не має даних щодо точної кількості загиблих та поранених в Оленівці, адже українських представників жодного разу не допустили в колонію для проведення розслідування.

Що важливо знати про російський теракт в Оленівці

29 липня 2022 року російські ЗМІ заявили про обстріл колонії в Оленівці на Донеччині, де знаходилися українські полонені. Пропагандисти повідомляли про щонайменше 53 загиблих.

Генштаб України спростував звинувачення РФ, що удару завдали українські сили.

Згідно з даними української розвідки, вбивство українських полонених в Оленівці організували бойовики з Групи "Вагнера" за особистою вказівкою Євгена Пригожина, не узгодивши це з керівництвом Міноборони Росії.

СБУ має у своєму розпорядженні телефонні розмови, в яких російські загарбники визнають, що саме армія РФ завдала удару по колонії з українськими бранцями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?