Річниця звільнення Чернігівщини. Зеленський звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Річниця звільнення Чернігівщини. Зеленський звернувся до українців

Річниця звільнення Чернігівщини. Зеленський звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців у річницю звільнення 3 квітня Чернігова та області від російських окупантів.

Джерело: Володимир Зеленський

Річниця звільнення Чернігівщини від російських окупантів

24 лютого 2022 російська армія увірвалась на територію Чернігівської області. Ворог вбивав людей та знищував їхні будівлі, але завдяки українським захисникам жовто-синій прапор знову замайорів в окупованих містах.

Всюди, куди заходив російський триколор, було принесене зло і страждання. Всюди, де була окупація, людей калічили і розстрілювали. Міста і села – знищували, — написав президент України.

Володимир Зеленський поділився світлинами Чернігівщини, яка пережила окупацію та вигнала ворога.

Відповідальність окупанта за все це повинна бути повноцінною. Лише коли мир будується на справедливих засадах засудження агресії і коли відповідальність того, хто його зруйнував, забезпечується повністю – мир може триматися довго, - зазначив Зеленський.

Звірства росіян у Чернігівській області

Росія принесла в Україну смерть та розруху. За час російської окупації на Чернігівщині було зруйновано 27 мостів і шляхопроводів.

У Чернігівській області російські солдати пошкодили або зруйнували близько 3,5 тисяч будівель, серед них 80 % — це житло.

Станом на 27 травня 2022 року Мінкульт зафіксував 38 воєнних злочинів росіян проти культурної спадщини Чернігівщини.

В Чернігові російські військові завдали руйнувань 27 (з 34) школам та 37 (з 52) дитячим садкам, 3 (з 4) лікарням.

На 29 квітня 2022 року відомо про 68 дітей, постраждалих в Чернігівській області від дій російських військ з 24 лютого 2022.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?