Видавати повістки через месенджери технічно неможливо — Федоров
Категорія
Україна
Дата публікації

Видавати повістки через месенджери технічно неможливо — Федоров

Видавати повістки через месенджери технічно неможливо — Федоров
Джерело:  online.ua

Видача повісток залишається однією з найбільш обговорюваних тем у суспільстві. Зараз українців цікавить, чи розсилатимуть все ж таки повістки через месенджери.

Джерело: міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Повістки у месенджерах міф чи реальність

Віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що наразі неможливо здійснити розсилку повісток військовозобов’язаним через месенджери Viber чи Telegram.

Нещодавно член оборонного комітету Ради Федір Веніславський заявив, що в парламенті думають над тим, щоб нормативно дозволити розсилати повістки у Viber чи Telegram.

Мовляв, є технічні інструменти переконатись, що особа прочитала повідомлення, і це означає, що ознайомилася з повісткою.

Натомість Михайло Федоров вважає, що Федір Веніславський або некоректно висловився, або просто це вирвано з контексту, тож не думає, що це серйозне політичне бачення.

Це неможливо зробити, поки немає якісного реєстру військовозобов'язаних, а до ідентифікатора реєстру не прив'язаний верифікований номер телефону. А у нас немає верифікації номера телефону та особи в державі. Я навіть не говорю зараз про Конституцію та постанови. Чисто технічно це неможливо зробити умовно в цьому році, – зазначив він.

Росія запускає фейки про мобілізацію в Україні

Заступниця очільника Міноборони Ганна Маляр повідомила, що кремлівська пропаганда все ще продовжує працювати та поширювати фейки та міфи, використовуючи маніпуляції фактами задля впливу на українське суспільство.

Фейк: Росіяни брешуть про те, що в Україні проводять мобілізацію жінок без їхньої згоди

Правда: У нас не мобілізовують жінок без їхньої згоди, навіть медиків. І не направляють без їхньої згоди на передову.

Здавалось би, вже стільки раз ця тема не отримувала високої зацікавленості, проте вони наполегливо намагаються її “розкрутити”, попри відсутність успіхів, – сказала Маляр

В Міноборони зазначили, що якщо військовозобов’язана жінка отримує повістку — це відбувається виключно для уточнення даних, адже згідно з законом, вони повинні це робити кожні 5 років.

Фейк: Через Дію будуть видавати повістки.

Правда: Наразі повістки через Дію не видають. За словами Ганни Маляр, це питання навіть не опрацьовується.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?