Рішення ОПЕК+ спровокувало різкий стрибок ціни на нафту
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рішення ОПЕК+ спровокувало різкий стрибок ціни на нафту

Рішення ОПЕК+ спровокувало різкий стрибок ціни на нафту
Джерело:  online.ua

Члени ОПЕК+ під час чергового засідання ухвалили рішення надалі збільшувати видобуток нафти на 400 тисяч барелів на день у листопаді — після цього ціна на WTI підскочила та оновила семирічний максимум.

Джерела:  Investing,   пресреліз  ОПЕК+

Ціна на WTI почала стрімко рости на тлі рішення ОПЕК+

Керівництво ОПЕК+ дійшло згоди, що не буде в наступному місяці змінювати ухвалений план відновлення видобутку нафти. Вони вирішили, що пропозиція на ринку збільшуватиметься на 400 тисяч барелів на день у листопаді.

"Зі збільшенням попиту на ринку у зв’язку з відновленням економічної діяльности у світі, на ринку очікували збільшення видобутку понад запланований обсяг. Це спричинило стрибок цін до рівня 2014 року. Так, контракти на листопад на нафту марки WTI (West Texas Intermediate) сягнули 78,14 долара за барель з 75,88 долара до публікації рішення. Востаннє такий рівень спостерігався ще у вересні 2014 року. На 10:14 за Києвом ціни дещо вирівнялися до 77,81 долара за барель", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що Brent поки не вдалося пробити максимум вересня 2019 року, коли ціни стрибнули до 82 долара за барель, однак контракти змогли впритул наблизитися до цієї позначки.

Що важливо розуміти, ціна на грудневі ф’ючерси зросла з 79,37 долара за барель до 81,64 долара. На такому ж рівні нафта котирувалася у жовтні 2014 року.

За словами аналітиків та експертів із Goldman Sachs Group, вони розраховують на додатковий попит у 650 тисяч б/д, оскільки наразі багато країн страждають від нестачі газу та цінових рекордів. Окрім того, наголошується, що газова "криза" почала підсилювати попит на нафту, адже тепловиробники починають замінювати газ на нафту та вугілля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?