Рішення прийнято - глава НБУ порадував українців чудовою новиною
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рішення прийнято - глава НБУ порадував українців чудовою новиною

Рішення прийнято - глава НБУ порадував українців чудовою новиною
Джерело:  online.ua

Керівництво Національного банку несподівано для всіх прийняло рішення зберегти облікову ставку в Україні на рівні 6%, оскільки збереження м'якої монетарної політики підтримає економічне відновлення в умовах поточної помірної інфляції і високої невизначеності через пандемію коронавіруса. З такою прекрасною новиною виступив глава НБУ Кирило Шевченко в ході брифінгу щодо рішень правління Національного банку з монетарної політики. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт регулятора.

"Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 6%. Збереження м'якої монетарної політики підтримає економічне відновлення в умовах помірної інфляції і високої невизначеності щодо подальшого перебігу пандемії в Україні та світі. Подальша динаміка інфляції буде залежати від темпів економічного відновлення", - повідомив Шевченко.

Шевченко пояснив, що ставка в 6% повинна забезпечити баланс між досягненням помірної інфляції і стимулюванням економіки після коронавірусної кризи. При цьому він попередив, що облікова ставка може бути ще більше знижена.

"Але в разі негативного впливу коронавируса на внутрішній попит і ділову активність, НБУ буде готовий надати економіці додаткового імпульсу", - заявив глава НБУ.

Нагадаємо, зниження облікової ставки безпосередньо впливає на вартість грошей в економіці - чим вище ставка, тим дорожче доступ до грошей. А це означає, що кредити для юридичних і фізичних осіб будуть дешевше, а ціни в країні будуть зростати помірно.

Як відомо, Нацбанк знизив облікову ставку до 6% ще 12 червня - це найнижчий рівень облікової ставки за всю історію України. На такому рівні її планують утримувати до кінця 2020 році, а в 2021 році підвищити до 6,5%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава НБУ зробив важливе попередження українцям щодо кредитів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?