РНБО запровадила санкції проти сотень "ворів у законі"
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО запровадила санкції проти сотень "ворів у законі"

РНБО запровадила санкції проти сотень "ворів у законі"
Джерело:  online.ua

14 травня офіційно стало відомо, що Рада національної безпеки та оборони запроваджує спеціальні санкції проти осіб, які мають статус "вор в законі". Про це першим повідомив під час свого офіційного звернення український лідер Володимир Зеленський, а також секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу.

Джерело: сайт РНБО

Що відомо про санкції РНБО проти "ворів в законі"

Як стверджує глава держави, санкції запровадили проти 557 ворів у законі, відомих наразі у світі. Більшість із них перебувають зараз не в Україні.

Що передбачають нові санкції РНБО

  • блокування активів;

  • заборону в’їзду в Україну, заборону в’їзду на територію України;

  • відмову в наданні або скасуванні візи, посвідки на проживання, дозволу на імміграцію;

  • відмову в продовженні строку перебування в Україні;

  • неможливість набуття ними громадянства України та примусове видворення за межі України.

Що важливо розуміти, те саме стосується кримінальних авторитетів. Як стверджує український лідер, аналогічний пакет санкцій застосовано до 111 іноземців-кримінальних авторитетів.

"Тим, хто не в Україні - нема чого сюди приїжджати, тим, хто в Україні - нема чого тут затримуватися", - наголосив Володимир Зеленський під час свого відеозвернення.

14 травня на брифінгу після засідання РНБО секретар Радбезу Олексій Данілов звернув увагу українців на те, що з цього списку "ворів у законі" - 542 це іноземні громадяни та 15 громадян України. Від сьогоднішнього дня вони перебуватимуть під санкціями.

Окрім того, Данілова додав, якщо "вор" матиме якесь бажання повернутися в українське суспільство, він може зробити це після того, як "розкоронується".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?