Робот-бармен буде працювати на зимовій Олімпіаді у Пекіні
Категорія
Технології
Дата публікації

Робот-бармен буде працювати на зимовій Олімпіаді у Пекіні

Робот-бармен буде працювати на зимовій Олімпіаді у Пекіні
Джерело:  online.ua

Робот-бармен робитиме коктейлі на зимових Олімпійських Іграх, які відбудуться у Китаї.

Джерело: Business Insider

Робот буде працювати у прес-центрі для журналістів.

Організатори Зимових ігор у Пекіні 2022 року оснастили медіа-центр роботом-барменом, який може змішувати та подавати коктейлі приблизно за 90 секунд. Гості можуть замовити свій напій, відсканувавши код на своєму телефоні.

Це відбувається на тлі зусиль організаторів звести до мінімуму ризик поширення COVID-19 на іграх. На додаток до роботизованого бармена, ресторан, який обслуговує спортсменів і тих, хто працює на іграх, також працюватиме за допомогою автоматів.

Робот-бармен, який подає як алкогольні, так і безалкогольні коктейлі, сидить за круглим баром, а над ним розташовуються пляшки, підвішених до стелі. На відео показано, як робот наповнює шейкер для коктейлів однією з верхніх пляшок, додає лід, потім змішує вміст, перш ніж процідити зелену рідину в коктейльний келих у стилі маргарити.

У барі також буде працювати кілька людей-барменів, які будуть контролювати роботу робота та допомагати.

У той же час у ресторані, який відкритий лише для людей, які працюють на Олімпіаді, подаватимуться такі страви, як гамбургери та рис, які готують і подають за допомогою автоматів. За допомогою доріжок, що проходять уздовж стелі, замовлення піднімаються прямо з автоматизованої кухні та опускаються прямо на столи.

Китай дотримується суворої політики «нульового Covid» з початку пандемії, щоб запобігти виникненню випадків через часті локальні локдауни, закриття кордонів та правила карантину для іноземних громадян.

Спортсмени, медіа-персонал та персонал Олімпійських ігор працюватимуть у рамках системи «замкнутого циклу», тобто вони будуть ізольовані від населення в цілому. Іноземним відвідувачам заборонено відвідувати ігри в якості глядачів.

Згідно з даними Міжнародного олімпійського комітету, спортсмени та персонал зобов’язані здати негативний тест перед посадкою на рейси, що прямують на ігри, знову після прибуття в аеропорт і втретє перед входом у замкнений цикл.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?