Робот-гуманоїд Tesla може вирішити проблему нестачі робочої сили – Маск
Категорія
Технології
Дата публікації

Робот-гуманоїд Tesla може вирішити проблему нестачі робочої сили – Маск

Робот-гуманоїд Tesla може вирішити проблему нестачі робочої сили – Маск
Джерело:  online.ua

Проєкт Tesla Bot може стати рішенням дефіциту робочої сили та позбавити людей одноманітної та важкої роботи. Робота цілком можна назвати механізмом з людськими параметрами – висотою 173 см та вагою 57 кг, цей гуманоїд матиме вантажопідйомність до 20 кг. Замість обличчя у робота буде дисплей, а однією з ключових сфер, де можна буде вдатися до його допомоги, стане виробництво.

Джерело: інтерв'ю  Маска для WSJ

Керівник Tesla заявив, що виробництво такого роду роботів – не такий складний процес. Зокрема, на думку Маска, достатньо адаптувати існуючі технології, які сьогодні використовуються для виробництва автомобілів.

Автомобіль схожий на робота на 4-х колесах. Думаю, ми можемо взяти ту ж саму технологію і випустити робота-гуманоїда. По суті, щоб мати гуманоїдну частину, нам потрібно розробити деякі настроювані приводи та датчики, і фактично використовувати Tesla Full Self-Driving або автопілот у гуманоїдному роботі.

– Ілон Маск

Робот-гуманоїд виконуватиме небезпечні й нудні для людини завдання

Згідно з планами, робот повинен виконувати «повторювані та нудні» для людини завдання, які паралельно є завданнями високого ризику. Маск запевняє, що розробники врахували улюблений популярні побоювання фантастів щодо можливого повстання роботів і зробили гуманоїда досить повільним і слабким, щоб він не міг зашкодити людині. У компанії, однак, не заперечують, що робот переміщатиметься світом самостійно, без необхідності отримувати покрокові інструкції. Однією з причин реалізації свого проєкту Маск називає нестачу робочих рук.

Людей не вистачає. Я не знаю, як на цьому ще акцентувати увагу… Я вважаю, що одна з найбільших загроз для цивілізації — це низька народжуваність, що стрімко падає.

— Ілон Маск

Днями ми повідомляли, що Tesla оновлює авто Cybertruck конфігурацією з чотирма двигунами, у нього буде управління як передніми, так і задніми колесами, він зможе рухатися по діагоналі, як краб.

Читайте також:

  • Ілон Маск розірвав стосунки з відомою співачкою, яка народила йому сина.

  • Ілон Маск поділився своїми планами на Dogecoin.

  • Цуценя Ілона Маска спровокувало подорожчання криптовалюти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?