Робота на агресора: в СБУ розповіли, як ФСБ вербує українських заробітчан
Категорія
Події
Дата публікації

Робота на агресора: в СБУ розповіли, як ФСБ вербує українських заробітчан

Робота на агресора: в СБУ розповіли, як ФСБ вербує українських заробітчан

Співробітники Служби безпеки викрили спробу російських спецслужб завербувати жителя Луганської області, який працював у Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
Правоохоронці встановили, що українець потрапив у поле зору російських спецорганів в кінці 2016 року під час нелегального перебування у Росії. Чоловік неофіційно працевлаштувався на одне з підприємств, і саме цей факт використовувався для тиску на нього і примусу до співпраці на шкоду інтересам України.
"Після вербування співробітник російської спецслужби доручив заробітчанину оперативне завдання, згідно з яким людина повинна була повернутися в Україну і зібрати дані про географічне розташування бойових позицій, кількість особового складу, озброєння і військової техніки підрозділів Збройних Сил України в районі Лисичанська. Після виконання завдання він повинен був прибути в РФ і передати інформацію російським спецслужбам", - йдеться в повідомленні.
Читайте також: Ніякого захоплення СБУ в Луганську не було, сепаратистам влаштували "день відкритих дверей" - очевидець подій
Відзначається, що під час поїздки в Україну чоловік отримав завдання організувати збір і передачу необхідної росіянам інформації через своїх родичів, які проживають в Луганській області. За роботу на спецслужби РФ співробітник ФСБ гарантував українцю сприяння в оформленні документів для легального працевлаштування в Росії.
Повідомляється, що після повернення в Україну житель Луганської області одразу звернувся в СБУ і розповів про обставини вербування російськими спецслужбами. Чоловік звільнений від кримінальної відповідальності.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Служба безпеки України викрила агентурну мережу російських спецслужб, організатори якої в Росії вербували закарпатських заробітчан для участі у проплачених акціях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?