Роботи Boston Dynamics оволоділи трюками паркуру — вражаюче відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Роботи Boston Dynamics оволоділи трюками паркуру — вражаюче відео

Роботи Boston Dynamics оволоділи трюками паркуру — вражаюче відео
Джерело:  online.ua

Компанія Boston Dynamics продемонструвала нові вміння людиноподібних роботів Atlas. Роботи-гуманоїди оволоділи мистецтвом паркуру. Вони показали на відео, як вміють стрибати, долати перешкоди і навіть робити сальто.

Джерело: Youtube-канал Boston Dynamics

На видовищному відео роботи продемонстрували спритні акробатичні трюки. Вони бігали по фанерних панелях, піднімалися і спускалися по сходах, перестрибували через балку. В кінці вони продемонстрували сальто назад, чим підкорили мережу.

Розробники розповіли, що роботи Atlas вже вміють адаптувати поведінку в залежності від того, що бачать - їх не потрібно заздалегідь програмувати, наприклад, для стрибка. Вони переконані, що незабаром роботи навчаться виконувати не тільки людські рухи, а й реагувати на зміни навколишнього середовища. Тоді, як кажуть в Boston Dynamics, можливості роботів стануть "практично безмежними".

У мережі підкорені атлетичними здібностями роботів. Користувачі масово коментують їх нові досягнення.

  • Вони зробили це! Ми буквально живемо в фантастичному фільмі. Гнучкість, складність і корисність цих роботів просто карколомні;

  • Коли він перестрибнув через платформу, у мене відвисла щелепа, а коли вони зробили сальто назад, мій мозок просто вибухнув. Яке технічне диво;

  • Дивовижно!! Якщо так виглядає майбутнє, то я схвильований і трохи наляканий !;

  • Хто-небудь ще бачить, як м'яко вони приземляються на сальто назад? Дуже круто;

  • Чому наукова фантастика в кінцевому підсумку стає правдою? З тієї ж причини існує приказка «ви можете робити все, що захочете». Немає нічого неможливого.

Що відомо про роботів Atlas

Роботів Atlas вперше представили в 2013 році. Спочатку робота задумали використовувати в якості помічника в пошукових і рятувальних операціях. Кінцівки робота мають 28 ступенів свободи і рухаються завдяки гідравлічним механізмам, а руки здатні на дрібну моторику.

Atlas має комплектацію, як у людини - зріст1,75 м і вагу 82 кг. Орієнтуватися в просторі йому допомагає лазерний далекомір і дві камери, дані з яких обробляє вбудований комп'ютер. Паркуром роботів вчать займатися вже кілька років. У 2018 році їх навчили стрибати, а в 2019 році - стояти на руках.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?