Науковці попереджають про здатність роботів до розмноження
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці попереджають про здатність роботів до розмноження

Науковці попереджають про здатність роботів до розмноження
Джерело:  online.ua

Професорка Единбурзького університету Емма Харт попереджає міжнародну спільноту про те, що роботи з часом зможуть перейняти досвід адаптації біологічних організмів до оточення. За її словами, технології, необхідні для цього, нехай і в зародковому вигляді, однак вже існують.

Джерело: Guardian

В майбутньому роботи зможуть розмножуватися

Емма Харт звертає увагу на те, що експерименти по розмноженню штучних створінь уже проводять. Що важливо розуміти, нові об'єкти створюються з суміші цифрових "генів" двох батьків – віртуальної матері і фізичного батька. Після цього рецепт відсилають в 3D-принтер.

Коли відбудеться цифрова еволюція

Про ідею цифрової еволюції говорять уже давно, однак наразі, за словами Емми Харт, ми знаходимося в переломному моменті.

"Штучний інтелект здатен шукати кращі шляхи для свого розвитку. Вчені вже неодноразово давали комп'ютеру завдання спроєктувати ту чи іншу деталь найоптимальнішим способом – від столів до турбін. У 2006 році NASA відправило в космос супутник з антеною, створеною за таким принципом. Робот виробляє здатність до пересування на спині, коли його позбавляють усіх ніг. В іншому випадку він розвиває електронний ланцюг на чипі, коли інші елементи виявляються роз'єднаними", - йдеться в повідомленні.

Експертка також не приховує те, що цифрова еволюція, на відміну від природної, має можливість рухатися завдяки конкретним специфічним цілям, а не лише потребою виживання за будь-яку ціну.

"Таким чином, цифрова еволюція, ймовірно, буде процесом співпраці: люди визначать, що саме бажано змінити і для яких цілей, а машини — як це зробити", - наголосила Емма Харт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?