Поліція Нью-Йорка назвала причину "звільнення" робопса Boston Dynamics
Категорія
Технології
Дата публікації

Поліція Нью-Йорка назвала причину "звільнення" робопса Boston Dynamics

Поліція Нью-Йорка назвала причину "звільнення" робопса Boston Dynamics
Джерело:  online.ua

В 2020 році Департамент поліції Нью-Йорка "прийняв на роботу" робота-собаку від Boston Dynamics. Його планували використовувати у ситуаціях, де життя офіцерів поліції може бути під загрозою. Проте просте населення негативно відреагувало на таке нововведення, тому робота вирішили відсторонити від служби.

Джерело: The New York Times

Що відомо про "робопсів"

"Цей пес буде служити на благо мирних жителів, захищати їх і захищати офіцерів", - заявив рік тому інспектор поліції Френк Дігіакомо, однак не все так сталося як гадалося.

Протягом поточного року "робокоп" використали у двох операціях.

"У першому випадку, 23 лютого, була операція з порятунку заручників, тоді злочинці захопили людей проти їхньої волі і утримували в одній з квартир. Дігідога, оснащеного камерою і ліхтарями, запустили всередину приміщення, в результаті, все обійшлося без жертв, а злочинці просто втекли, мабуть, злякавшись робота", - йдеться в повідомленні.

Що стосується другого випадка, то він стався 13 квітня: під час затримання злочинця робопса використали у ролі спостерігача.

Чому робопса "звільнили" зі служби

Чимало американців почали критикувати департамент поліції - вони почали скаржитися, що робот виглядає надто агресивно і може нанести дуже чималу шкоду підозрюваним.

"Член міської ради Бен Каллос і Корі Джонсон почали вимагати у поліції надати усі дані й записи використовуваного робота", - пише видання.

Поліція на це відреагувала, заявивши, що 22 квітня їх контракт з Boston Dynamics закінчується і продовжений не буде, попри те,що раніше поліцейські планували продовжити цю співпрацю.

"Розробники з Boston Dynamics прокоментували цю подію заявивши, що їх роботи не призначені для насильства або залякування людей і тварин і просто фізично не можуть нікому нашкодити", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?