Росія блокує проведення обміну полоненими з Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія блокує проведення обміну полоненими з Україною

Звільнені з полону військові ЗСУ
Джерело:  online.ua

Росія із серпня цього року почала блокувати проведення процедури обміну військовополоненими з Україною. 

Чому Росія блокує проведення обміну військовополоненими

За словами представника Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петра Яценка, наразі триває робота, однак росіяни із серпня місяця цього блокують цей процес.

Зараз тривають переговори, триває робота. Але, дійсно, починаючи з літа, Росія заморозила фактично обміни. Вони у тому обсязі, як це було раніше, не відбуваються, - підкреслив Яценко.

Він зазначив, що Україна готова до проведення обміну, однак наразі все залежить від росіян.

Яценко зазначив, що в Україні закінчуються місця для утримання російських військовополонених і наразі існує необхідність збільшення кількості таких місць.

Ми б з радістю обміняли їх хоч завтра на наших захисників. Ми знаємо, що умови, в яких наші захисники перебувають у Росії, значно гірші за ті умови, які пропонуємо ми як європейська країна, яка дотримується третьої Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, - пояснює представник Координаційного штабу.

Чому затягується процес обміну полоненими

За його словами, РФ не цікавиться долею своїх полонених, тому затягують обмін та створюють різні перешкоди.

У травні цього року в нас сталося кілька великих обмінів, зараз останній, що відбувся, стався сьомого серпня. Ми змогли повернути лише 22 особи. Знаходяться різні причини для того, щоб відстрочити ці обміни, і фактично це таке гачкотворство для того, щоб цей процес уповільнити, і для того, щоб мати можливість проводити якісь пропагандистські кампанії. Ми вважаємо, що це робиться саме для цього, - розповів Яценко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?