Росія намагається створити нову агентурну мережу в Україні — Данілов
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія намагається створити нову агентурну мережу в Україні — Данілов

Олексій Данілов
Джерело:  online.ua

Кремль намагається створити нову мережу агентів на території України, використовуючі різних псевдоекспертів із метою дестабілізувати ситуацію. 

Що відомо про спроби Росії створити нову агентурну мережу в Україні

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, наразі єдиний шанс перемогти Україну, який залишився в Кремля, це внесення розколу в українське суспільство і підбурення до внутрішнього протистояння.

Єдиний шанс Росії здолати Україну - внести розкол і занурити українців у внутрішнє протистояння, чим Кремль успішно займався останні десятиріччя - ділив Україну на сорти, створював російські проксі-партії, корумпував політиків, фальсифікував історію

Данілов підкреслив, що завдяки ефективній роботі правоохоронців та спецслужб, упродовж кількох останніх років було проведено масштабні чистки ворожої агентури в Україні.

Однак секретар РНБО зазначив, що на місці однієї відрубаної голови спецслужби країни-агресора одразу ж намагаються відростити кілька нових.

Як Росія намагається відновити агентурну мережу в Україні

Нині за всіма ознаками ФСБ РФ робить активні спроби сформувати нову агентурну мережу, покладаючи на неї далекосяжні надії. В перспективі йдеться про розгортання політичного проєкту, орієнтованого на залишки проросійськи налаштованого населення, а паралельно з цим здійснюється інформаційна інтервенція з намаганнями розхитати процес внутрішньоукраїнської дестабілізації

За його словами, свідченнями подібної діяльності є різка активізація різних псевдоекспертів, “акторів-розвідників” та різного роду аферистів, які просувають кремлівські наративи.

Данілов підкреслив, що саме ці особи поширюють інформацію про нібито провал українського контрнаступу і закликають до перегляду ключових цілей війни, надають безглузді поради стосовно того, як необхідно вести бойові дії українським військовим, видають фальшиві інсайди про "конфлікти" серед військово-політичного керівництва, закликають прийняти "хороших руських" і зрештою натякають, що з РФ необхідно домовлятися.

Секретар РНБО запевнив, що українські спецслужби уважно слідкують за цим, запобігаючі ворожим спробам дестабілізувати ситуацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?