Росія оголосила у розшук скандального українського бізнесмена Поворознюка
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія оголосила у розшук скандального українського бізнесмена Поворознюка

Олександр Поворознюк
Джерело:  online.ua

Російське МВС оголосило у розшук одіозного українського бізнесмена Олександра Поворознюка, який відомий українцям емоційними відеозверненнями на підтримку Володимира Зеленського.

Бізнесмена Поворознюка оголосили в розшук в Росії

Російські ЗМІ повідомляють з посиланням на базу МВС РФ, що Поворознюка оголошено у розшук за кримінальною статтею.

Поворознюка звинувачують у порушенні ненависті в Інтернеті із погрозами насильства (пункт «а» частини 2 статті 282). У жовтні його заочно заарештував російський суд.

Хто такий Олександр Поворознюк

Олександр Поворознюк – колишній районний депутат із Кіровоградської області та бізнесмен.

Він став відомим наприкінці лютого 2022 року, коли записав звернення до президента України Володимира Зеленського зі словами "Вова, ї*аш їх, бл*ть!"

Такого президента, як ти, не було і не буде… Я за тебе не голосував у першому турі, але зараз життя готовий віддати за те, що ти зайняв таку громадянську позицію, — говорив Поворознюк у відео.

Відео стало вірусним завдяки треку на ютуб-каналі «Мюслі UA», у якому заміксовані біти та слова Поворознюка.

Чоловік має кілька судимостей. У 2018 році стався скандал з його футбольним клубом "Інгулець", який стосувався договірних матчів.

Також скандал з можливою зйомкою серіалу за державні кошти про Поворознюка стало однією з причин звільнення міністра культури Олександра Ткаченка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?