Росію підозрюють в атаці на газопровід Balticconnector
Категорія
Світ
Дата публікації

Росію підозрюють в атаці на газопровід Balticconnector

Газопровід Baltic Connector
Джерело:  online.ua

Росія могла завдати удару по газопровіду Baltic Connector між Фінляндією та Естонією і вивести його з ладу принаймні на кілька місяців. 

Що відомо про атаку на газопровід Baltic Connector

Керівництво Фінляндії та Сили оборони підозрюють, що Росія завдала удару по газопроводу між Фінляндією та Естонією, - йдеться у повідомленні фінського видання Iltalehti.

Зазначається, що 10 жовтня о 14:00 мала відбутись офіційна пресконференція представників фінського уряду, однак її перенесли.

За новим часом вона має відбутись о 17:30.

Окрім цього із коментарями з приводу цього питання перед представниками парламенту планує виступити президент країни Петтері Орпо.

У пресрелізі зазначається, що фінські спеціалісти виявили місце пошкодження ділянки газопроводу Baltic Connector.

Пошкодження виявили вніч на 8 жовтня.

Крім того, виявлено несправність у кабелі зв'язку між Фінляндією та Естонією.

За інформацією журналістів видання із посиланням на власні джерела у фінському уряді, влада країни планує провести додаткову пресконференцію з приводу безпекового питання.

Точна тема її була суворо засекречена і відома тільки вищому керівництву держави.

Зазначається, що ситуація серйозна й адміністрація штату готується проінформувати про те, що відбувається. Принаймні, там мають бути міністр оборони Антті Хакканен і прем'єр-міністр Орпо.

Газопровід між Фінляндією та Естонією пошкоджений і, за оцінками, вийде з ладу на кілька місяців. Прикордонна служба і Сили оборони Фінляндії розслідували пошкодження газопроводу.

Джерела у сфері закордонних справ і політики безпеки повідомили виданню, що від самого початку уряд вважав за можливе, що Росія націлить диверсійну атаку на газопровід, що проходить Фінською затокою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?