Росія активізувала спроби обійти санкції через Казахстан
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія активізувала спроби обійти санкції через Казахстан

Росія активізувала спроби обійти санкції через Казахстан
Джерело:  online.ua

За останні тижні російські компанії направили казахстанським партнерам велику кількість прохань, у яких просять про допомогу в обході західних санкцій та імпорт вкрай необхідних товарів.

Джерело: Reuters

Росія пробує обійти обмеження через Казахстан

Після того, як у лютому 2022 року російські війська проникли на територію України, Захід ввів широкомасштабні санкції, які значно вплинули на економіку Росії. У зв'язку з цим Москва почала шукати способи обійти західні санкції та продовжувати імпортувати технології та товари.

Щоб продавати тисячі товарів, заборонених на Заході, торговці створили складну мережу ланцюжків поставок, що включає треті країни, щоб уникнути обмеження. На думку економістів, багато товарів доставляються через Туреччину та колишні радянські республіки.

Джерела Reuters повідомили, що вони помітили збільшення кількості запитів від Росії щодо допомоги у доставці різних товарів через кордон із Казахстаном, включаючи підшипники, деталі для літаків та рідкісноземельні метали.

Як Росія може обходити санкції

За словами двох джерел, підвищений інтерес Росії пов'язаний з інформацією щодо планів Туреччини боротися з транзитом товарів, які підпадають під санкції.

За словами іншого казахстанського підприємця, йому запропонували 1 мільйон доларів за допомогу у доставці вантажівки з рідкісноземельними металами з Австралії.

Джерела повідомляють, що російські компанії мають довгий список покупок, що включає промислове обладнання, залізничні підшипники, передову електроніку, радіообладнання, турбіни, компоненти для літаків, а також сировину і матеріали для виробництва банківських карток.

За даними джерел, деякі російські компанії намагаються встановити довгострокові партнерські відносини, щоб обійти санкції.

Згідно із російським законодавством, дотримання західних санкцій є порушенням закону, тоді як порушення цих санкцій стало прибутковою галуззю для деяких підприємців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?