Росія анонсувала постачання винищувачів та зброї до Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія анонсувала постачання винищувачів та зброї до Білорусі

Росія анонсувала постачання винищувачів та зброї до Білорусі
Джерело:  online.ua

Білорусь підписала з Росією нові контракти, якими передбачено постачання літаків-винищувачів та засобів протиповітряної оборони. Про це повідомив директор Федеральної служби з військово-технічного співробітництва Дмитро Шугаєв.

Джерело: РИА Новости

Дат постачання нового озброєння Шугаєв не уточнив, але, за його словами, Кремль та адміністрація Олександра Лукашенка дійшли угоди в цьому питанні.

"Цього року з Білоруссю було підписано контракти на постачання авіаційної техніки, у тому числі винищувачів та гелікоптерів, а також засобів ППО та іншої продукції військового призначення".

Нагадаємо, на тлі загострення міграційної ситуації в країні, білоруські силовики організованими групами вчора вирушили до польсько-білоруського кордону у районі пропускного пункту Кузьниця.

Поблизу цього населеного пункту, наразі перебуває близько тисячі мігрантів, такі дані наводить прессекретар Підляського прикордонного загону Польщі, майор Катаржина Зданович.

Зі свого боку, самопроголошений білоруський лідер на тлі завершення російсько-білоруських навчань “Запад-2021” у середині вересня, а також загострення міграційної ситуації, зробив таку заяву:

"Мені треба кілька дивізіонів на західному, на південному напрямку. Нехай стоять. Це 500 кілометрів (радіус дії комплексів – ред.), бо наш "Полонез" – до 300 кілометрів. Зараз тормошу вашого президента (Путіна – ред.) мені потрібні тут ці 500-кілометрові ракетні установки".

Також Лукашенко охарактеризував армію своєї країни як "підготовлену" та "непогано озброєну". Днями він припустив, що на території Білорусі могли б розвиватись військові дії.

НАТО вимагає припинення штучної кризи на кордонах Білорусі

"Північноатлантична рада рішуче засуджує інструменталізацію нелегальної міграції, що триває, штучно створеної Білоруссю в рамках гібридних дій, спрямованих проти Польщі, Литви та Латвії в політичних цілях", — сказано в заяві керівництва Альянсу.

Ризики розповсюдження міграційної кризи на Україну

Нещодавно посол України в Польщі Андрій Дещиця заявив, що біженці можуть спробувати потрапити на територію нашої країни. Це може відбутися у випадку, якщо їхні намагання перетнути кордон ЄС і далі залишатимуться марними.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?