Росія атакуватиме Україну взимку ракетами цього року випуску — британська розвідка
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія атакуватиме Україну взимку ракетами цього року випуску — британська розвідка

Росія атакуватиме Україну взимку ракетами цього року випуску — британська розвідка
Джерело:  online.ua

Росія атакуватиме енергетичну інфраструктуру України взимку ракетами цього року випуску. До такого висновку прийшли аналітики британської розвідки.

Джерело: Ministry of Defence

Росія атакуватиме українську інфраструктуру взимку

Росія може готуватися до атак на енергетику України взимку. Ймовірно, окупанти будуть застосовувати ракети, які виготовили цього року.

Про це повідомляє Міноборони Британії у Twitter.

Британська розвідка зазначила, що минулої осені та зими Росія часто використовувала для атак України крилаті ракети повітряного базування, особливо Х-101 та Х-102 (AS-23a KODIAK). Окупанти били ракетами в основноу зі стратегічної авіації, щоб завдавати ударів з глибини території РФ.

При цьому звіти з відкритих джерел свідчать про те, що з квітня 2023 року витрати на виробництво ракет скоротилися, але російські лідери заявляють про збільшення темпів виробництва.

Таким чином Росія, ймовірно, зможе створити значні запаси ракет. Існує реальна можливість, що Росія знову зосередить цю зброю проти об’єктів української інфраструктури протягом зими, – кажуть у розвідці.

Фото: twitter.com/DefenceHQ

Україна готується до важкої зими

Аналітики та експерти вважають, що цієї зимою окупанти не зможуть залишити українців без світла. Але військові попереджають, що окупанти можуть готуватися до атак, зокрема, будуть використовувати "Шахеди".

Президент Володимир Зеленський заявляє, що усі відповідні служби уже готуються до зими, а Кабмін та області отримали кінцеві терміни підготовки.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль теж розказав про підготовку до зимового періоду.

Готовність до зими загалом близько 80%. Розвиваємо можливість експорту імпорту з Євросоюзом , це теж є резервом, — зазначив Шмигаль.

За словами очільника уряду, Україна напередодні проходження опалювального сезону накопичила достатню кількість газу та вугілля.

Якщо порівнювати з минулим роком, то наявні 14,4 мільярди кубометрів блакитного палива — це вже рівень входження в опалювальний сезон.

Окрім цього, Шмигаль повідомив що після масованих обстрілів росіян минулої зими вже відновлено більшість об’єктів енергетики.

Ми провели майже 80% робіт з відновлення мереж і підстанцій. Високовольтні підстанції відновлені до рівня до терористичних атак. Теплогенерацію ми зробили теж приблизно на 80%, — наголосив глава уряду.

В "Укренерго" впевнені, що Україні вистачить електроенергії взимку, але масовані обстріли росіян можуть змінити ситуацію. Тому енергетики розглядають і найгірші сценарії взимку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?