Росія готує провокацію в Чорному морі з метою звинуватити Україну — глава ЦРУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія готує провокацію в Чорному морі з метою звинуватити Україну — глава ЦРУ

Росія готує провокацію в Чорному морі з метою звинуватити Україну —  глава ЦРУ
Джерело:  online.ua

За словами директора ЦРУ Вільяма Бернса, злочинна армія РФ розглядає йомовірність атаки по судноплавству у Чорному морі із метою подальших звинувачень у цьому України.

Джерело: Форум з безпеки в Аспені

Що відомо про підготовку армією РФ збройної провокації в Чорному морі 

Розглядають способи, якими вони можуть атакувати судноплавство в Чорному морі, а потім звинувачувати, намагатися звинуватити в цьому українців, - зазначив Бернс.

За його словами, представники ЦРУ спостерігають  "деякі дуже тривожні" ознаки того, що росіяни розглядають проведення видів операцій під "хибним прапором".

Подібні операції РФ уже фіксувались напередодні широкомасштабної війни, зауважив Бернс.

Чи можуть НАТО та ООН завадити ударам армії РФ по портовій інфраструктурі України 

За словами генерала армії США у відставці українська зерноперевалкова інфраструктура "зазнала жорстокого російського ракетного обстрілу".

ВМФ Росії оголошує війну експортним перевезенням. Голод наближається в Африці та на Близькому Сході. Чи діятимуть НАТО й ООН? - підкреслив колишній американський військовий високопосадовець.

Генерал у відставці послідовно виступає за різку максимізацію військової допомоги Україні: ATACMS, Abrams, дрони, ППО/ПРО, винищувачі.

У січні 2023-го Маккаффрі говорив, що США потрібно закінчувати з політичними відмовками, чому вони нібито не можуть дати Україні танки Abrams, і терміново розпочати постачання, причому не лише бронетехніки.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?