Росія має ракет ще на два-три масовані удари по Україні — Буданов
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія має ракет ще на два-три масовані удари по Україні — Буданов

Росія має ракет ще на два-три масовані удари по Україні — Буданов
Джерело:  online.ua

Голова ГУР Міноборони Кирило Буданов повідомив, що Росія ще може завдати по Україні два-три масованих ракетних удари з інтенсивністю в залпі 70-75 ракет.

Джерело: очільник ГУР Кирило Буданов в  інтерв’ю  LIGA.net

Скільки ракетних ударів може завдати Росія по Україні

Тієї кількості ракет, яка залишилась – якщо взяти суто математично їхні розрахунки, – вистачить із їхньою інтенсивністю в залпі в середньому 70-75 ракет на два-три рази. І в принципі вони закінчаться взагалі.

Він зазначив, що спочатку Росія обстрілювала об'єкти критичної інфраструктури України раз на тиждень, потім раз на 10 днів, далі раз на два тижні. Наразі інтенсивність ще менша.

Цей проміжок часу обумовлений виключно однією проблемою: швидкоплинне скорочення ракетного арсеналу РФ. Їхня промисловість не здатна покрити ту кількість, яку вони витрачають. Попри всі їхні намагання – це нереально, - сказав Буданов.

Також Буданов відповів на питання чому російські військові так бережуть "Кинджали" (російський гіперзвуковий авіаційний ракетний комплекс з дальністю ураження понад 2000 км та швидкістю 12 тис км/год).

Майже нереально їх зараз виробляти. Вони не можуть дістати багато комплектовання через санкції. Вони роблять паралельний імпорт, але це дуже ускладнює і збільшує термін доставлення цих частин. А деякі вони, попри все, так і не можуть дістати.

Окрім ракет, російська армія стикається з майже ідентичними проблемами, з якими стикається і Україна.

Тільки ми з березня, а вони – приблизно з початку осені. Як у нас проблема зі снарядами до артилерії, яку ми вирішуємо завдяки партнерам, – так і в них це почалося. Як у нас почались проблеми з осколково-фугасними снарядами до танків – так само в них. Те саме стосується ракет до РСЗВ. Зараз росіяни так само у всьому світі шукають, де придбати снаряди 122 і 152 мм, танкові осколково-фугасні постріли та реактивні снаряди до "Градів" і "Ураганів".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?